foto: Sjoerd Derine

Kromanti | 8+

ISH DANCE COLLECTIVE / DIETRICH POTT
vr 12 apr 19:00
Breakdance geïnspireerd door de Wintigeest die je laat vliegen
  • 12 apr
    19:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Een danser maakt de hoogste sprongen en salto’s van iedereen. Waar haalt hij dat vandaan? Hij luistert naar de stem van Kromanti, de geest die in hem zit. Kromanti staat bekend om zijn moed en vliegkunst. Wie de verbinding voelt, vliegt het hoogst van allemaal. 

Dietrich Pott neemt het publiek mee op reis door het binnenland van Suriname. Met breakdance als vertrekpunt, langs Afrodance en traditionele Afrikaanse dansstijlen, vertelt hij een verhaal uit het Afro-Surinaamse Wintigeloof. In de familievoorstelling Kromanti gaan de dansers op zoek naar hun spirit op de ritmes van live percussie. 

Dietrich Pott deed in Suriname en Afrika twee maanden onderzoek naar traditionele Afrikaanse dansstijlen. Geïnspireerd op de ervaringen tijdens deze reis ontwikkelde hij een nieuwe stijl: Afro-breakdance. In het binnenland van Suriname leerde hij de rituele Afro-Surinaamse geheimentaal Kromanti kennen. Pott vertaalde de religie en de sfeer uit de dorpen naar kleurrijke scenes in Kromanti

Dietrich ‘Dietje’ Pott

B-boy Dietje verdiende zijn sporen in de battlescene en in het theater. Met zijn kwaliteiten droeg hij eraan bij dat breakdance uitgegroeide tot een kunstvorm die verder kwam dan de straat. Vijf jaar geleden maakte hij zijn eerste voorstelling. Pott heeft een eigen explosieve en spectaculaire stijl, geïnspireerd door zijn Surinaamse roots. 

Team

regie Dietrich Pott met nog niet bekend