Arie Kers

Studio Erasmus

Erasmus Universiteit
di 19 sep 20:30 - 21:45
 • 19 sep
  20:30 - 21:45
  TR25 Schouwburg, Rotterdam
  Hal

Studio Erasmus is de talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 19 september 2023 zijn we er weer met een nieuwe editie! Met op het programma Rick Everts over waarom het moeilijk is om door te breken als Nederlands bandje en Michele Murgia over de kansen van ChatGPT voor het onderwijs. 

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met deze editie op het programma:

 • Waarom is doorbreken met je bandje zo ontzettend moeilijk? Rick Everts blikt terug op de succesvolle Nederlandse acts van deze festivalzomer. En hoe kan het dat voor elke act als Goldband, Merol of Son Mieux er zo’n 50 tot 100 bandjes zijn die het niet redden?
 • Is ChatGPT een bedreiging voor het academisch onderwijs? Volgens Michele Murgia kan de nieuwe digitale tool juist veel kansen bieden om studenten kritischer te leren omgaan met informatie. 
 • Het Depot van Boijmans van Beuningen krijgt soms de kritiek dat het slechts een spiegelpaleis is: veel glans, weinig inhoud. Cultuursocioloog Dorus Hoebink legt in het minicollege uit waarom het Rotterdams icoon juist een tonend voorbeeld is voor het hernieuwde museum.
 • Een toekomst zonder dierproeven. Catherine Dupont over het onderzoek naar muizenembryo’s uit stamcellen. Wat kunnen we over de mens leren van nog ongeboren namaakmuizen? 
 • Met muziek door Sophie Dikker-Lanier. 

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

Dinsdag 19 september 2023 | 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur) | 
Theater Rotterdam, Schouwburg (Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam)

 

Toegang gratis, reserveren sterk aanbevolen.