URLAND doet reboot

Theater Rotterdam: URLAND
do 18 jan - za 20 jan

In naam van URLAND schrijft Thomas een tekst, een voorstel voor een nieuw begin. Geen pleidooi, geen manifest, maar een manifestatie. Met het geluidssysteem van The Last Chapters bouwt hij samen met sound designer Tomas Loos aan een nog onverkende wereld. Vanaf nul, vanuit het niets.

Na het einde, De Eindtijd Revue, gaat URLAND op zoek naar het begin. RENAISSANCE! WEDERGEBOORTE! Het collectief bevraagt: Is het echt opnieuw beginnen, als je zelf de optelsom bent van al het voorafgaande?

URLAND doet reboot is onderdeel van het vooronderzoek voor Formerly Known As (november 2024). In deze voorstelling gaat URLAND een poging wagen om iets uit niets te maken. Een ode aan de geboorte der geboortes. Het trauma der trauma’s, reboot, restart, rebirth. Repeat.

‘URLAND doet’ is een speelse reeks met anti-theatrale, anarchistische experimenten. Een ode aan dat wat nog niet af is, het imperfecte, de schets. Geen totaaltheater, maar de rauwheid van de werkstudio. Geen tournee, maar exclusief in Rotterdam. ‘URLAND doet’, want het antwoord op een vraagstuk ligt volgens het collectief vaak in het dóen. De toeschouwer wordt deelgenoot en medeplichtig aan een voorstelling die misschien (n)ooit gemaakt gaat worden. Samen tasten we in het duister.

Een thema, drie weken werken, drie avonden tonen. Geen woorden maar daden.

Deze voertaal van deze voorstelling is Engels

Onderdeel van

Team

Concept URLAND Van en met Thomas Dudkiewicz Techniek Denzo Theatertechniek (André Goos) & Marcel Janssen Productieleiding Andrea van Bussel Fotografie Lonneke van der Palen Grafisch ontwerp Ruben Verkuylen Publiciteit/marketing Esra J. Merkel en Pien Visser Zakelijke leiding Martha van Meegen Zakelijke assistentie Mara Liza de Bakker Geluidsontwerp Tomas Loos