GAIA-24

Roman Grygoriv, Illia Razumeiko, Opera Aperta (UA)
do 16 mei 19:30 - 21:00

Wanneer de aarde overvloeit van overvloed, weet dan dat een grootse strijd op komst is. Terwijl zeeën opdrogen, rivieren van koers veranderen en bossen onbewoonbaar worden door straling, staat een rijk op het punt te vallen. En wanneer het einde van de wereld nadert, versmelten aarde en lucht tot één geheel. Dit is hoe Gaia, in al haar namen - Gaea, Terra, Maga, Moeder Aarde - tot ons spreekt. Temidden van stralen van licht en meeslepende videoprojecties vragen we ons af: kunnen we nog steeds horen wat Gaia ons vertelt?

GAIA-24. Opera del Mondo is een eigentijdse geohistorische performance. De voorstelling van het bekroonde Oekraïense componistenduo Roman Grygoriv en Illia Razumeiko verkent de gevolgen van destructieve menselijke activiteiten, en met name de Russische invasie in Oekraïne als onderdeel van de wereldwijde ecologische crises.

GAIA-24. Opera del Mondo is onderdeel van First Night, de openingsavond van O. 2024. Na afloop van de openingsvoorstelling kun je overal in de schouwburg previews meemaken van voorstellingen die later in het festival te zien zijn.

Bekijk onze thema's

O. Festival for Opera. Music. Theatre. 2024

Festival for Opera. Music. Theatre.

Team

Roman Grygoriv, Illia Razumeiko, Opera Aperta Company Ukraine