Nina

Claron McFadden, Luigi De Angelis, Fanny & Alexander (IT)
ma 20 mei en di 21 mei

Nina is een ontroerend eerbetoon aan het leven van de legendarische zangeres, pianiste, schrijfster en burgerrechtenactiviste Eunice Kathleen Waymon, beter bekend als Nina Simone. Door de krachtige heterodirection- techniek brengt sopraan, performer Claron McFadden de stem van Nina Simone tot leven in een vrije en meditatieve re-enactment die een intieme verbinding met de innerlijke wereld van de kunstenaar mogelijk maakt.

De voorstelling, geregisseerd door Luigi De Angelis, verweeft naadloos de muziek, politieke opvattingen en energie van Nina Simone tot een boeiend portret. Als onderdeel van de serie mimetische portretten van Fanny & Alexander brengt Nina een eerbetoon aan een sleutelfiguur van wie de woorden en kunst vandaag de dag nog steeds urgent en relevant zijn.

Bekijk onze thema's

O. Festival for Opera. Music. Theatre. 2024

Festival for Opera. Music. Theatre.

Team

concept & regie Luigi De Angelis dramaturgie & kostuums Chiara Lagani zang Claron McFadden muzikale creatie Claron McFadden & Damiano Meacci coach Andrea Argentieri beelden Enrico Fedrigoli geluidsontwerp Damiano Meacci / Tempo Reale.