DEEP/END

Club Gewalt en De Dansers (NL)
O. Festival
vr 24 mei - zo 26 mei
Een rebelse opstand voor eenheid

De mensheid stevent af op een zwart gat dat de toekomst heet. Hoe bereiden we ons voor op het onbekende? De Dansers en Club Gewalt doen samen een voorstel: laten we ons afzetten tegen het neoliberale perspectief dat afhankelijkheid een zwakte is, maar dit juist stevig omarmen. Laat ons volledig op elkaar leunen en de spelregels hiervan ontdekken en herscheppen. Laat ons aanwezig zijn. Laat ons actief onze stemmen en lichamen toewijden aan het grotere geheel.

 

DEEP/END is een oefening in interdependence, de praktijk van onderlinge afhankelijkheid. We weten niet waar de toekomst ons brengt, maar één ding is zeker: als we in het diepe moeten springen, doen we dat samen. Club Gewalt en De Dansers vinden elkaar in een opzwepende en stuwende mars naar de toekomst, die moét doorklinken en doorbewegen. Geïnspireerd door de aanhoudende onvermijdelijkheid van The Planets: Mars (Holst) en de Bolero (Ravel), versmelten de lichamen en de klanken van tien performers tot een muzikale en dansante estafette. Met de zacht overdonderende dans van De Dansers, de anarchistische zangstemmen van Club Gewalt en een gedeeld geloof in muziek, verdwijnt het onderscheid tussen de individuen. Het individu is immers failliet: leve het collectief.

Dagticket voor 35 euro
Op één dag O. valt zoveel te zien. Koop een dagticket en maak je eigen O. beleving van vroeg tot laat, all over Rotterdam!

Bekijk onze thema's

O. Festival for Opera. Music. Theatre. 2024

Festival for Opera. Music. Theatre.

Team

concept Club Gewalt, De Dansers performance Amir Vahidi, Blazej Jasinski, Josephine van Rheenen, Gerty Van de Perre, Guy Corneille, Liam McCall, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Ruben van Asselt, Sanna Elon Vrij, Suzanne Kipping eindregie Khadija El Kharraz Alami dramaturgie Anne van de Wetering, lichtontwerp Loes Schakenbos techniek en licht Noor Thijssen geluidstechniek Sam Jones.