foto: Niels Knelis

Deepend

Club Gewalt en De Dansers (NL)
vr 24 mei - zo 26 mei

Club Gewalt en De Dansers komen samen om de diepste diepte van afhankelijkheid te verkennen. In Deepend worden de muzikale, dansante en performatieve krachten gebundeld, met het geloof dat daar iets uit kan ontstaan dat meer is dan de som der delen. De twee collectieven scheppen gezamenlijk een wereld waarin muziek en beweging elkaar aanvullen, opvullen, oprekken en voortstuwen. Een voorstelling waarin de beat de hartslag is van een onzichtbaar pulserend weefsel, en waarin de choreografie energie transporteert en nieuwe verbindingen aangaat.

Hoe kunnen we ons toewijden aan het voortbestaan van iets dat groter is dan onszelf? In een hedendaagse Bolero vormen elf performers een opzwepende mars naar de toekomst, die moét doorklinken en doorbewegen. Een muzikale choreografie die afhankelijkheid viert en elkaar opvangen tot een hogere kunst verheft. Het individu is failliet. Leve het collectief.

foto: Niels Knelis

Bekijk onze thema's

O. Festival for Opera. Music. Theatre. 2024

Festival for Opera. Music. Theatre.

Team

concept Club Gewalt, De Dansers performance Amir Vahidi, Blazej Jasinski, Josephine van Rheenen, Gerty Van de Perre, Guy Corneille, Liam McCall, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Ruben van Asselt, Sanna Elon Vrij, Suzanne Kipping eindregie Khadija El Kharraz Alami dramaturgie Anne van de Wetering, lichtontwerp Loes Schakenbos techniek en licht Noor Thijssen geluidstechniek Sam Jones.