HOUSE OF ONE

Theater Rotterdam: ISK
di 27 feb en vr 1 mrt

Na vijf succesvolle edities van het ISK project, werkt Theater Rotterdam dit jaar opnieuw samen met leerlingen van Internationale Schakelklassen die nog maar net in Nederland zijn. Dit jaar maken zij HOUSE OF ONE, een voorstelling over het interreligieuze gebedshuis dat op dit moment gebouwd wordt in Berlijn.

In HOUSE OF ONE vertellen dertien ISK-leerlingen het verhaal van het toekomstige interreligieuze gebedshuis in Berlijn: een moskee, een synagoge en een kerk in één. Is dat wel mogelijk: drie geloven onder één dak? En wat is er voor nodig om vreedzaam te kunnen samenleven? Met hun eigen ervaringen als inspiratiebron, onderzoeken de leerlingen al spelende hun eigen verhouding tot de House Of One en de wereld om hen heen. Wat is er voor nodig om elkaar te vinden en écht te ontmoeten in het nu?

HOUSE OF ONE is de zesde voorstelling in deze reeks en onderdeel van het ISK-project. Een initiatief van Theater Rotterdam om een podium te bieden aan leerlingen uit Internationale schakelklassen die nog maar kort in Nederland zijn. Zij volgen naast de reguliere lessen een intensief taalprogramma. Als het programma na 2 jaar is afgerond volgt de overstap naar het reguliere voortgezet onderwijs.

Voor docenten
Bij deze voorstelling is educatief materiaal beschikbaar. De lesbrief is hier te downloaden. 

Team

Spel Abtin Shiravi, Defne Özdenkaya, Erva Aygün, Ilona Ponomarenko, Julia Posen, Kateryna Khodak, Lika Kulikova, Mohammed Maatouk, Nour Zerouali, Rabecca Sia, Tina Redko en Yaroslava Yakhia Regie & tekst Jasper Vaillant Regieassistent Jackie Dokter (stage) Decor Noa Muller Techniek Wim Bechtold Kostuum Elizabeth Hammond, Kris Wanga en Sara Hakkenberg Productie Mynou van der Linden en Anka Pajor Technisch Producent Peter Leeuwenburgh Advies Mathieu Charles en Ilrish Kensenhuis Marketing Marloes Reuderink Fotografie Tyler Chan Met speciale dank aan alle ISK-afdelingen van ISK Noord, OSG Hugo de Groot, Wolfert College, ISK Zuid, Olympia College, RVC de Hef, ISK Delft en de afdeling Educatie & Interactie van Theater Rotterdam Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door subsidie vanuit Gemeente Rotterdam en OCW (regeling Cultuurcoach)