ATMEN

Nicole Beutler Projects (NL)
O. Festival
di 21 mei en wo 22 mei
Een verbindende trip naar een hoopvolle toekomst

In ATMEN verwelkomt Nicole Beutler je in een onontdekt stukje toekomst. Het is 2200: een pulserend, vibrerend en ademend paradijs waarin de natuur haar plek heroverd heeft. Dit deel van de trilogie gebruikt de schouwburg als een overgroeide ruïne waarin bacteriën, schimmels, flora en fauna vruchtbare bodem vinden. Het is een levende ruimte waarin een collectieve transformatie plaatsvindt. Samen met hybride wezens word je als publiek onderdeel van dit ecosysteem.

ATMEN/ evolution is silently unfolding is het tweede deel van de trilogie RITUALS OF TRANSFORMATION (towards a new humanity) en een experiment in speculatieve fictie. In het eerste deel GINKGO or: 56 million years ago there were palm trees on the North Pole, namen we afscheid van de door de mens gemaakte wereld. In ATMEN laten Beutler en haar team het publiek weer op adem komen met een ruimte vol leven, potentie en verandering.

Tijdens O. 2023 was er al een work in progress van ATMEN te zien bij O. Lab: ATMEN. Bewonder nu de volledige voorstelling!

Dagticket voor 35 euro
Op één dag O. valt zoveel te zien. Koop een dagticket en maak je eigen O. beleving van vroeg tot laat, all over Rotterdam!

Impactprogramma (19:00 - 23:30)

De avond begint met OVER HOOP, een lecture performance van Collectief Walden, waarin filosoof en dramaturg Thomas Lamers op een ontwapenende manier de balans tussen hoop en wanhoop ten aanzien van de klimaatcrisis verkent. 

Deze performance duurt 30 minuten. In de foyer vind je verder een kledingruilmarkt waar je je garderobe kunt vernieuwen zonder het milieu te belasten, silent disco koptelefoons waarmee je kunt luisteren naar de inleidende podcast over de voorstelling en alles kunt leren over de werkwijze van Nicole Beutler, een leestafel en een activistische expositie van kunstenaarscollectief Sunflower Soup. Midden op de avond vindt er in het decor van Collectief Walden een bijzonder panelgesprek plaats.

Op dinsdag 21 mei wordt het panelgesprek geleid door Angelika Geronymaki, onder andere dichter, theatermaker en educatiemaker. De panelleden zijn Raymond Landegent van Groenemorgen en Eva Bes van Stadskwekerij de Kas. Op woensdag 22 mei wordt het panelgesprek geleid door Emile van Rinsum van DakAkker en Studio Inscape.

Bekijk onze thema's

O. Festival for Opera. Music. Theatre. 2024

Festival for Opera. Music. Theatre.

Team

Concept en regie: Nicole Beutler, in nauwe samenwerking met het team:

performance en zang: Hillary Blake Firestone, Revé Terborg, Arnout Lems, Dominic Kraemer, Felix Schellekens, Timo Tembuyser, muziekcompositie: Gary Shepherd, muziek: Franz Schubert, videokunst: Heleen Blanken, scenografie en licht: Julian Maiwald, dramaturgie: Igor Dobričić, kostuum: Jessica Helbach, artistiek coordinator: Justa ter Haar, repetitor: Catarina Ferreira da Silva, sound design: Ruben Kieftenbelt, regie assistentie: Konstantinos Chatzikypraios