foto M de Gruyter / N de Jong

Romeo & Julia

HNTJong / Noël Fischer / Shailesh Bahoran
di 15 okt 19:30 - 22:50
Dance - Bollywood - Shakespeare - Theater
  • 15 okt
    19:30 - 22:50
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Een spectaculaire remake van Shakespeares beroemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad. De 13-koppige topcast van acteurs en dansers vertelt het spetterende verhaal over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes.

In dit wereldberoemde toneelstuk vol familievetes stuwt dans het verhaal steeds verder voort. Maar dan met de vibe van een dark rave party. Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen. Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen?  

"De voorstelling blijft verrassen met kleurrijke scènes, waarin spel en dans elkaar afwisselen."
★★★★ NRC 

"Deze Romeo & Julia slaagt juist door haar uitzonderlijkheid: de voorstelling wil nergens op lijken."
★★★★ Elsevier 

"Ze spatten van toneelplezier van de bühne. [...] Het podium in de Haagse Schouwburg is eigenlijk te klein voor de reikwijdte van het verhaal én van de grote cast van deze Romeo & Julia."
De Groene Amsterdammer

Team

regie Noël Fischer met Soumaya Ahouaoui, Vanja Rukavina, Rick Paul van Mulligen, Yamill Jones, Ayisha Siddiqi & Kharim Amier dansers Noor Jayani, Herrold Anakotta, Ali Zanad, Tara Pula, Oliver Wagstaff, Tosca Knauf choreografie Shailesh Bahoran tekst Melissa Knollenburg op basis van Shakespeare dramaturgie Martine Manten kostuumontwerp Carly Everaert decorontwerp Thomas Rupert & Roos Veenkamp