foto Anne Claire de Breij

Antigone

Het Nationale Theater / Nina Spijkers
vr 18 okt
De Antigone's veranderen de wereld, de Kreons houden hem draaiend

Wat weegt zwaarder, het maatschappelijke belang of dat van het individu? Het Nationale Theater brengt een moderne versie van de Griekse tragedie Antigone. Een grootse, muzikale voorstelling over familie, politiek, stabiliteit en rebellie.

De twee broers van Antigone voeren oorlog om de stad Thebe en komen allebei om in de strijd. Hun oom Kreon gaat de stad leiden en om de politieke rust te herstellen, verbiedt hij dat een van de broers wordt begraven. Wie dat tóch doet, zal met de dood worden gestraft. Maar Antigone is vastbesloten haar broer een waardig afscheid te geven. Op de avond voor haar bruiloft met Kreons zoon komt het tot een fatale botsing met haar familie en de politieke macht. 

Toegankelijk voor blinden en slechtzienden
Deze voorstelling wordt voorzien van audiodescriptie; een audiobeschrijving door een blindentolk. Via een koptelefoon hoor je de beschrijving wat er op het toneel te zien is, wat de acteurs doen en hoe het decor eruit ziet. Met vooraf een Meet&Feel. Blindengeleidenhonden zijn welkom in onze zalen.

Onderdeel van

Team

tekst Jean Anouilh regie Nina Spijkers spel Yela de Koning, Mark Rietman, Emma Buysse, Sander Plukaard, Betty Schuurman, Sayo Cadmus, Mike Zanting vertaling Bo Tarenskeen scenografie Studio Dennis Vanderbroeck dramaturgie Remco van Rijn kostuumontwerp Esmée Thomassen muziek George Dhauw lichtontwerp Tim van ‘t Hof regie-assistentie Goosje Leeuwenstein campagnebeeld Anne Claire de Breij