foto Mark Engelen

The City She Loves Me

WAT WE DOEN
za 5 apr 20:15 - 21:30
Stel, op een dag besluiten alle jongeren in de stad om te vertrekken. Wat is een stad zonder hen?
  • 5 apr
    20:15 - 21:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Drie jongeren maken met drie ervaren filmmakers een film over hoe het leven in de stad eruit zou zien zonder hen. Terwijl ze samen in de writers' room aan het script werken, komen ze erachter dat ze allemaal een heel ander beeld hebben van jongeren, opgroeien en de stad. Wie heeft er dan gelijk? Langzaam beginnen scènes uit de film door elkaar te lopen met de gesprekken aan tafel. Maar wat is nu het échte leven?

The City She Loves Me wordt gemaakt met drie acteurs en de stemmen van drie jongeren. In een mix van scènes uit de film en gesprekken in de writers' room spelen ze zowel de filmmakers als de jongeren, van wie ze de stemmen ongenadig goed playbacken. Ze springen op een hilarische manier heen en weer tussen het volwassen perspectief en de jonge ogen, tot je je gaat afvragen wie nu precies wat zegt en vooral wat waar is.

The City She Loves Me is theater over film met een toefje film aan het einde.

Ook bij dit project wordt intensief samengewerkt met een groep jongeren. Zij maken de korte film en ze gaan met theaterpubliek in gesprek over wat ze zouden doen als ze onzichtbaar waren. 

De voorstelling is het vervolg op Angry Young Men en So Far So Good. Je kunt The City She Loves Me ook begrijpen als je de vorige twee niet hebt gezien.

WAT WE DOEN over WAT WE DOEN
Bij WAT WE DOEN werken we aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen - met theater, maar ook met podcasts, standup comedy en lezingen. We zijn altijd op zoek naar vormen die passen bij onze onderwerpen én ons publiek. Bekend van onder andere de voorstellingen Mensen zoals jij (2024), So Far So Good (2023), Angry Young Men (2022), Hoe ik talent voor het leven kreeg (2020 en 2022), Een zorg voor later (2021). Meer informatie op: www.watwedoen.nl 

foto Mark Engelen

Team

tekst en regie Floris van Delft
spel Mees Hilhorst, Laurien van Rijswijk, e.a.