beeld Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong

Alleen maar lieve jongens | 8+

HNT Jong
zo 6 apr 15:00
Fantasierijk muziektheater vol verwondering
  • 6 apr
    15:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Alleen maar lieve jongens is een fantasierijke voorstelling vol stoere jongens en zachte mannelijkheid. Hoe hoor je je eigenlijk te gedragen als jongen? In deze muzikale wereld gaat Zeno samen met zijn vaders op zoek naar een moeder. Allerlei moederfiguren, vaders en zoons passeren vol humor de revue. 

Fantasiewereld op het keukenblok
Zeno is druk, hij maakt van alles stuk en praat te hard. Zegt de juf. Die zegt dat hij een voorbeeld moet nemen aan de meisjes. Zeno snapt er niks van – misschien komt het wel doordat er bij hem thuis geen meisjes zijn. Hij heeft niet eens een moeder, gewoon twee vaders. Thuis aan de keukentafel wijst Zeno een van zijn vaders aan als moeder. Zijn vaders hebben aan één blik en de strijd barst los. Ze springen op het keukenblok en storten zich in de fantasiewereld van Zeno. In een zoektocht naar een moederfiguur passeren allerlei soorten moeders, vaders en zonen de revue. Langzaam komt Zeno erachter dat elk gezin anders is en dat er wel honderden soorten jongens zijn.

Met live muziek vol lieve liedjes en snoeiharde gitaren
Na Supernormaal (5+) maakt regisseur Loek de Bakker opnieuw een voorstelling bij HNTjong die de norm bevraagt. Dat doet hij samen met prijswinnend schrijver Casper Vandeputte, die een Zilveren Krekel ontving voor de voorstellingen STOM | 10+ en Bloedlink |14+  

 

beeld Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong

Team

regie Loek de Bakker tekst Casper Vandeputte spel Piet Kooij en twee andere acteurs decor Janne Sterke