Change of Plans

Femke Gyselinck/GRIP en Platform-K
do 13 feb 20:15
Change of Plans is een duet tussen piano en sax, maar ook tussen dans en muziek.
  • 13 feb
    20:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Choreograaf Femke Gyselinck bewandelt samen met Zanne Boon en Oskar Stalpaert, twee dansers van het inclusieve dansgezelschap Platform-K, het hobbelige spanningsveld tussen choreografie als een reeks van afspraken (of plannen) en hoe die plannen dan tot leven komen. Ze merken dat hun plannen meteen in de war worden gestuurd zodra je samen danst op een podium met een onregelmatige vorm en grillige hoogteverschillen.

De titel van de voorstelling verwijst naar een strofe uit My Future, een nummer van Billie Eilish waarin ze terugkijkt op het verleden en hoopvol vooruitkijkt naar de toekomst. Femke Gyselinck nodigde niet Billie Eilish uit, maar muzikanten Hendrik Lasure (piano, keyboard) en Adia Vanheerentals (sax). Zij schreven een originele soundtrack voor de voorstelling en voeren die live uit. 

 

De vijf performers zoeken samen speelse antwoorden op de vraag die de titel oproept. Hoe verander je een dansplan? In Change of Plans ervaar je hoe spannend het is om te kijken naar dansers die hun plannen de hele tijd moeten bijsturen en op elkaar afstemmen. Geen sabotage, wel een uitnodiging tussen drie dansers die elk op hun manier al heel anders omgaan met het gegeven choreografie. 

Team

concept Femke Gyselinck uitvoering Zanne Boon, Femke Gyselinck, Hendrik Lasure, Oskar Stalpaert, Adia Vanheerentals muziek Hendrik Lasure (compositie, piano, keys), Adia Vanheerentals (compositie, sax) scenografie Aslı Çiçek kostuums Nel Maertens, Veronika Vimpelova dramaturgie Wannes Gyselinck lichtontwerp Elke Verachtert geluid Milan Van Doren productie Platform-K, GRIP coproductie VIERNULVIER (Gent, BE), kunstencentrum nona (Mechelen, BE), KAAP (Brugge/Oostende, BE), STUK (Leuven, BE), Perpodium residenties CAMPO, VIERNULVIER, KWP Kunstenwerkplaats stage Lien Agten met de steun van de Vlaamse Overheid, Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid, Cronos Invest, de Nationale Loterij