Comfortzone

Via Berlin/Orkater/Ragazze Quartet
wo 21 okt 20:30 - 21:50
  • 21 okt
    20:30 - 21:50
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Muziektheater over onze verhouding tot asielzoekers. Wat begint als een liefdadigheidsdinertje, krijgt een heel andere wending.

In Comfortzone is een groep vrouwen op zoek naar houvast in een tijd vol verwarring. Ze worden op sleeptouw genomen door de gastvrouw die een visionaire blik op de toekomst verkondigt. Als in hun midden een vluchteling verschijnt, doemt tussen dat prachtige toekomstperspectief en de plotseling ontstane werkelijkheid een bijna onoverbrugbare afstand op. De vrouwen projecteren hun vooroordelen, angsten, wanhoop én goede bedoelingen op de ongenode gast, waardoor ze uiteindelijk hun greep op de situatie volledig kwijtraken.

Via Berlin is een jong muziektheatergezelschap dat begon als Nieuwkomer bij Orkater. Na hun eerdere drieluik met het overkoepelende thema oorlog (in 2014 bekroond met de Charlotte Köhlerprijs) maakt Via Berlin nu een serie muziektheatervoorstellingen met het thema illegaliteit. Dit is hun derde coproductie met Het Ragazze Quartet: een jong bevlogen strijkkwartet met veelzijdig repertoire.

Nagesprek
Na afloop van Comfortzone is er een nagesprek met rechtsfilosofe Nanda Oudejans. Zij is docent aan de Tilburg Law School en promoveerde cum laude op het onderwerp asiel. In 2012-2013 werkte zij bij de Advies Commissie Vreemdelingenzaken op het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

.......

Mystiek Verzet met inleiding ds. Dick Couvée en collecte Pauluskerk 
Het videotriptiek Mystiek Verzet van Marieke van der Lippe is in 2015 gerealiseerd in opdracht van de Pauluskerk, een opvangcentrum voor de ‘gemarginaliseerden’ van de samenleving in het centrum van Rotterdam. In het videowerk verbindt Marieke van der Lippe betrokkenheid en artisticiteit en maakt het concept en de problematiek van uitsluiting invoelbaar. 
Op 21 oktober 2015 om 19:45 u. wordt het videotriptiek Mystiek Verzet ingeleid door ds. Dick Couvée waarna om half 9 voorstelling Comfortzone van Via Berlin/Orkater/Ragazze Quartet begingt. Na afloop een nagesprek met rechtsfilosofe
Nanda Oudejans.

Deze avond collecteert de Rotterdamse Schouwburg ook voor het vluchtelingenprogramma van De Pauluskerk, Bed Bad Brood en Begeleiding!

Team

Regie Ria Marks Tekst Dagmar Slagmolen Compositie Peter Adriaansz Met Gerindo Kartadinata, Dagmar Slagmolen en het Ragazze Quartet (Rosa Arnold, Annemijn Bergkotte, Jeanita Vriens en Rebecca Wise)