Danzón

Internationaal Danstheater
zo 1 mei 14:30 - 15:35
  • 1 mei
    14:30 - 15:35
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Dé muzikale invloed op de Caraïbische muziek

Na Fado, dat werd bekroond met de Danspublieksprijs 2014, en Crazy blues, laat het Internationaal Danstheater zich opnieuw inspireren door een zuidelijke muziekstroming: ‘Danzón’.
 

Danzón is een muziek- en dansvorm die rond 1870 in Cuba ontstond door invloeden van Europese en Afrikaanse immigranten. Bij alle lagen van de bevolking, arm en rijk, wit en zwart, was de danzón geliefd. Het gevolg was verbroedering en vermenging. Uit angst daarvoor werd de danzón verboden. In het Caraïbisch gebied kwamen in deze periode vele dans- en muziekstijlen tot bloei. Danzón verrijkte de muziek met sensualiteit, ritme, lijfelijkheid, uiteenlopende klankkleuren en een grote expressiviteit.
 

Samen met de Cubaanse pianist en componist Abel Marcel Calderon en zijn band voeren de dansers van het Internationaal Danstheater u door de fascinerende wereld van de Caraïbische culturen.

______________

EXTRA: INLEIDING

Een uur voor aanvang van de voorstelling kun je een inleiding bijwonen. Die wordt verzorgd door Liesbeth Osse: “Een belangrijk deel van mijn werk bestaat uit praten en schrijven over dans. Omdat goed te kunnen doen zie ik heel veel voorstellingen, praat met choreografen en andere betrokkenen en lees alles wat los en vast zit over het onderwerp. Ook ontwikkel ik alle educatieve producten voor het Internationaal Danstheater."

Team

Choreografie Jan Linkens Live muziek, composities en arrangementen Abel Marcel Calderona