151114 De familie Manson - Jochem van Laarhoven (5).jpg

De familie Mansøn

Lars Doberman
za 14 nov 20:30 - 22:00
  • 14 nov
    20:30 - 22:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

"Total paranoia is just total awareness" (Charles Manson)

In 1969 schokten Charles Manson en zijn volgelingen de wereld met een reeks gruwelijke moorden. Hij werd veroordeeld tot de dood, later omgezet in levenslang. In de gevangenis groeide hij uit tot een cultfiguur, die tienduizenden brieven per jaar krijgt van mensen die zich willen aansluiten bij zijn ‘family’. Samen met beeldend kunstenaar Jochem van Laarhoven daalt Lars Doberman af in de krochten van het duister. Ze proberen in De familie Mansøn Het Kwaad te vangen, te verbeelden en het u te tonen in een live-demonstratie. Want Het Kwaad, wat is dat eigenlijk? En waarom is het er? Maar vooral: waarom is het zo verschrikkelijk aantrekkelijk? Lars Doberman trapt de duivel op zijn staart, met absurde humor en filmische jazzmuziek. U zult kennismaken met hun en uw donkerste kant.

Lars Doberman is het gezelschap van Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias Van de Vijver en Jip van den Dool. De makers zijn als acteurs verbonden aan de grootste gezelschappen van Nederland: Het Nationale Toneel, Toneelgroep Amsterdam en Toneelgroep Oostpool. Bij Orkater/ De Nieuwkomers maken zij hun eigen muziektheatervoorstellingen. Met Een bebopverhaal, over Chet Baker, speelden zij in 2014 op het Theaterfestival.

Persreacties:

Vrolijk muzikaal onderzoek naar sekteleider Manson **** – NRC - Joke Beeckmans
“Muziektheatercollectief Lars Doberman onderzoekt in een verzameling associatieve scènes beide kanten van de levende legende.”

Theater over Charles Manson *** Trouw – Sara van der Kooi
“Opvallend fascinerend zijn de momenten waarop Reinout van Scholten Aschat als
een charismatisch verteller optreedt en een bizar verhaal vertelt, gebaseerd op dat van
Manson als sekteleider in de woestijn."

Team

Regie Suze Milius Vormgeving Jochem van Laarhoven Concept, spel en muziek Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias Van de Vijver en Jip van den Dool