Bronx Gothic

Okwui Okpokwasili
vr 18 mrt en za 19 mrt

Bronx Gothic is een intense, fysieke solo van magnifieke performer Okwui Okpokwasili

In een buitenwijk van New York, midden jaren 1980 wisselen twee schoolmeisjes van 11 jaar in het geheim zeer seksueel getinte briefjes uit. Op de grens van theater, dans en beeldende kunst vertelt Okwui Okpokwasili het verhaal van het seksueel ontwaken van een jong meisjeslichaam, nog volop in ontwikkeling, en de humor, liefde, bevreemding en zelfs de angst die daarmee gepaard gaan. Deze donkere en intense fysieke solo van de magnifieke performer is deels gebaseerd op haar eigen jeugd en zoekt naar de extremen, die met zo’n kracht weerklinken dat het haar lichaam dreigt te breken.

“Ik zag Bronx Gothic in New York en was totaal gegrepen door deze zeer persoonlijke performance van Okwui. Behalve de fysieke uitputtingsslag waarmee deze geweldige danseres de voorstellig opent, heeft ze een beeldschone zangstem en vertelt ze een authentiek verhaal over haar eigen verleden. Okwui is een intelligente, veelzijdige performer die mij met haar krachtige lichaamstaal ontroert van begin tot eind.” - Marleen Scholten, actrice en theatermaker Wunderbaum

In de pers
An “arresting artist…ruthlessly clean and clever…”Time Out NY (VS)

“Just as her body does, her words take the stage with full physical force – they spasm, buckle, fall and rise, flex and strain, and they tear like muscles’ tendons.” BOMB Magazine (VS)

Taal
language no problem

Festivalroutes

Om tijdens Festival De Keuze je avond compleet te maken kun je ook Bronx Gothic combineren met nog een theatervoorstelling of met een concert en kies voor een van de twee volgende routes.

Festivalroute Route Noletloodsen -> Pelgrimvaderskerk €28,- incl. bus / €26,- excl. bus

Festivalroute XL Noletloodsen -> De Unie €45,- incl. bus en avondeten / €43,- excl. bus