Repelsteeltje en de Blinde Prinses door Theater Rotterdam

Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)

Theater Rotterdam: Pieter Kramer
ma 4 mrt 20:00 - za 13 apr 20:00
Een waargebeurd sprookje over belofte en schuld
 • 4 mrt
  -
  13 apr
  Vanaf 20:00
  TR25 Schouwburg, Rotterdam
  Grote zaal

Repelsteeltje en de Blinde Prinses wordt een voorstelling in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. Een stuk vol grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten.

Het broeit op het paleis tussen de koningin en haar prins-gemaal. Ze ruziën over wie de baas is en over hun blinde dochter. Het broeit ook bij Joost de varkenshoeder, die opschept over zijn dochter Sterre die goud uit stro kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, die een groots en meeslepend leven willen.

Er is van alles aan de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof, die zegt dat ze het blinde prinsesje kan genezen. Wie houdt zich aan zijn woord? Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?

Na het uitstapje naar het ‘stuk der stukken’ Hamlet de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers terug naar een wereld die we uit sprookjes maar ook uit de echte wereld kennen. Want zeg nou zelf: wie had er niet ooit een mannetje op bezoek willen hebben die al zijn of haar problemen op kon lossen?

Hamlet de familievøørstelling in de media

“Uitbundig familiefeest met duistere ondertoon.” - Het Parool

“Een feestje bouwen kunnen ze” - De Volkskrant

Meer Repelsteeltje? Ontmoet de personages, bekijk Repel TV en lees meer over het koningshuis in het digital magazine!

Recensies

"Repelsteeltje en de blinde prinses is ongecompliceerde lol." - De Volkskrant

"Ook Repelsteeltje en de blinde prinses is weer overvol verwikkelingen, decorwisselingen, verkleedpartijen, covers van Duitse popliedjes, gevatte teksten, kwinkslagen en komische terzijdes maar het publiek." - Trouw

"Repelsteeltje en de blinde prinses biedt zo vermakelijk maar uiteindelijk liefdevol schoppen tegen het koningshuis." - Theaterkrant

"In het prachtige kijkdoos-decor van Niek Kortekaas barst het van de subtiele en minder subtiele (historische) verwijzingen naar het koningshuis." - De Telegraaf

"Patrick Duijtshoff steelt de show als de schaamteloos opportunistische Prins Bernhard." - NRC

 

Speciale Komt het Zien!-matinee voor mensen met een visuele beperking op zaterdag 11 april.

In samenwerking met Stichting Komt het Zien! maakt Theater Rotterdam deze middag speciaal geschikt voor bezoekers met een visuele beperking. Met een speciale inleiding en een live audiodescriptie met behulp van koptelefoons maken we van de familievoorstelling een bijzondere belevenis, ook als je niet alles zelf kunt zien. Neem contact op met ons over de best geschikte plaatsen (er zijn plaatsen hiervoor gereserveerd) kan je het beste even met de kassa bellen, van maandag t/m zaterdag van 14:00 tot 17:00 via 010-4118110. Ook blindengeleidehonden zijn op deze matinee van harte welkom.

Voorafgaand aan de voorstelling vindt er een speciale touchtour plaats. Tijdens deze tour krijgen blinden en slechtzienden de kans om decor en kostuums te voelen en kennis te maken met de stemmen van de acteurs.

Honden in de zaal

Omdat de voorstelling op 11 april speciaal geschikt is gemaakt voor mensen met een visuele beperking zullen er ook honden in de zaal aanwezig zijn. Als je allergisch bent of als je niet graag in de buurt bent van honden is het misschien prettig om naar een andere dag uit te wijken.

Team

Wart Kamps

Repelsteeltje / Hofdame Winterspleet

Judith van den Berg

Karla Karbonkel / Prinses Marijke

Kim van Zeben

Koningin Juliana

Patrick Duijtshoff

Prins Bernhard

Joke Tjalsma

Greet Hofmans / Prinses Armgard

Bas Hoeflaak

Joost de Varkenshoeder / Postbode

Johanna Hagen

Sterre

David Westera

Lakei Ronald

Bart Rijnink

Erwin Dörr

Team

Tekst Don Duyns Regie Pieter Kramer Met Wart Kamps/Bart Rijnink, Joke Tjalsma, Kim van Zeben, Patrick Duijtshoff, Judith van den Berg, Bas Hoeflaak, Johanna Hagen, David Westera/Erwin Dörr