Shakira & Chikara (10+)

KOPERGIETERY
GEANNULEERD
zo 22 nov 15:00
Beeldende en muzikale zoektocht naar elkaar proberen te begrijpen
  • 22 nov
    15:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Alles begon met een punt.

Een punt werd een lijn, een woord, een klank, méér lijnen, een dak, een huis, een thuis, een familie, een begroeting, een vriend, een vriendin, een vreemde, een zin, méér zinnen, te veel zinnen, een misverstand, nòg meer misverstanden, een ruzie, een vete, een oorlog. Zowel met elkaar als met zichzelf. Tot het ontploft.

Shakira is een Arabische naam voor meisjes. Shakira betekent “dankbaar”. Chikara is een Japanse naam voor jongens. Chikara betekent “ (gebruik maken van de) kracht (van een ander) ”.

‘Shakira & Chikara’ is een hilarische beeldende en muzikale zoektocht naar het elkaar proberen begrijpen wanneer we elkaar totaal niet verstaan.

De voorstelling wordt een rollercoaster aan vreemde gewoontes, knullige knuffels en spannende taboes, waarbij iedereen op zoek gaat naar de kracht van die vreemde ander maar ook de nuance in zichzelf.

Een speels bad vol grappige culturele codes in een live-score van Japanse funk en Arabische schlagers.

Geef je nu één, vier of géén kussen als je elkaar ontmoet ? Moet je je schoenen net wél, of net niét uitdoen bij een ander ? Betekent een gebalde vuist “rot op” of “ik wil iets veranderen” ? En waarom ken jij in jouw taal 48 verschillende soorten ‘regen’, terwijl ik het moet doen met ‘motregen’ of ‘pijpestelen’ ? 

Team

Concept & regie Johan De Smet, Kenjiro Otani Typografie & scenografie Jo De Baerdemaeker Spel Jaouad Alloul, Joji Otani-Hansen, Mats Vandroogenbroeck Componist Takuji Aoyagi Video Anna Van Riel Licht Jeroen Doise Geluid Diederik De Cock Techniek Koen Demeyere, Jonas De Wulf, Sebastien Van Huffel Productieleiding Polien Demeulemeester