Hannah Rosalie
Hannah Rosalie

Stille Heldinnen

Women Connected
ONLINE VERTONING
di 11 mei
Schoonheid kan niet bestaan zonder lelijkheid

Nu alle theaters gesloten zijn vindt Women Connected nieuwe manieren om verhalen te vertellen. Daarom maken zij een film. Over vrouwelijkheid in tijden van emancipatie, over woorden die onuitgesproken blijven, over onvoorzien geweld, geheimen, en het stellen van grenzen.

Deze film is geen gewone registratie van een voorstelling, maar een film die samengesteld is met non-fictie scènes. Voor het maken van deze film hebben we ervoor gekozen om het theater te gebruiken als filmset. Elke scène is op een unieke manier vertaald naar beeld, geluid en vormgeving. Zo is er gebruik gemaakt van schaduwspel, foto-projecties, beweging, kostuums en poppenspel. Een gevarieerd repertoire van abstractie, realisme en videoclips in de tijdgeest van nu.

De scènes zijn ontstaan uit de gedachten en de geheimen die boven zijn komen drijven tijdens het thuiszitten. Fijne herinneringen komen los, maar soms kunnen die herinneringen ook confronterend zijn. Je gaat terug in de tijd en denkt na over de momenten die het leven voorgoed hebben veranderd en hoe bepalend die zijn geweest voor de toekomst? Heb ik het goed gedaan, heb ik spijt? Wat had ik anders gedaan, als ik beter had geweten?

Women Connected gelooft dat de ervaring van samen in het theater een voorstelling beleven onvervangbaar is. Daarom is deze film een bijzonder project gemaakt in de luwte van de lockdown. 

Women Connected in de pers

NOS Radio 1
Luister hier het interview door Roel Pauw met Monniek, Sahra en hun dochters.

Over Women Connected
Women Connected is het grootste podiumkunsten netwerk voor vrouwen in Rotterdam. 
Wij zoeken en vinden steeds betere manieren om onze verhalen te vertellen. Artistiek gezien experimenteert Women Connected met vernieuwende vormen om vrouwen tot hun recht te laten komen op het toneel en een stem te geven voor een groot publiek.

  

Filmvertoning met inleiding en nagesprek
 

 De komende periode gaat Women Connected aan de slag met het thema Succes.  Heb jij ook een succesverhaal? Laat het ons weten! www.womenconnected.nl

 

 

Hannah Rosalie
Hannah Rosalie

“Schoonheid kan niet bestaan zonder lelijkheid”

Team

Regie Kaat Zoontjens Camera en montage Stefan de Graaff Geluidsontwerp en uitvoering Tyn Smit Licht Wilco Hoefnagel en Jimmy Niesen Productie Inez Schatz Bedrijfsvoering Wing Tang Spelers Aida, Ahylia, Anita, Bea, Bruna, Chahrazad, Conny, Defina, Faehaa, Duaa Fine, Hajra, Henny, Henna, Ilina, Ilse, Irenea, Jacqueline, Joen, Lidia, Lucy, Linda, Loubna, Margriet, Marianne, Marlene, Marjan, Monniek, Morena, Mina, Nainy, Nisrine, Orlanda, Petra, Sarah, Sahra, Safiya, Semra, Shanti, Sharita, Shamin, Sry, Sylvia, Su Mei
Kostuums Margriet Fok en Mary van Kleeff  Kunstwerk Irenea Vicari Props het geheim van Vrijheid door de Bella Crea Donnas van Women Connected Songtekst Nainy Victoria Met dank aan Luxor Theater, Theater Zuidplein, Theater Rotterdam en Gemeente Rotterdam 

Disclaimer in overeenstemming met de theaters zijn tijdens de opnamen van deze film alle corona maatregelen in acht genomen.