Spinvis - Motel Mozaique/Rotown

zo 19 jun 20:30
Nederlandstalige woordkunstenaar

In het verleden zijn veel artiesten uitgeroepen tot ‘de nieuwe Spinvis’, maar het feit is: de nieuwe Spinvis bestaat niet. Behalve Spinvis zelf natuurlijk. Zeg nu zelf, wie goochelt met woorden en zinspreuken op vergelijkbare wijze?

Erik de Jongs plek in het vaderlandse poplandschap is als een microstad, een beetje zoals Madurodam – een eigen universum met een eigen referentiekader. Liedjes als Het Voordeel Van Video en We Vieren Het Toch vangen het banale in pracht en vice versa, ambachtelijk gecomponeerd – maar nooit te hoogdravend.

Het blijft wonderbaarlijk hoe Spinvis schijnbaar ongrijpbare hersenspinsels voorziet van zeggingskracht en complexiteit. Zijn muziek is als een handschrift: een persoonlijk zegel dat niemand voor honderd procent kan namaken. In oktober '20 verscheen zijn nieuwste album 7.6.9.6. bij Excelsior.

Het concert van Spinvis stond oorspronkelijk gepland voor 3 januari ’21 in de Doelen, werd toen verplaatst naar 8 mei '21 en vindt nu plaats op 14 december '21 in Theater Rotterdam. Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, BIRD, Motel Mozaique Concerts, Rotown en Theater Rotterdam en heeft zowel staan- als zitplaatsen.