Koen Broos

Ramble Song

BERLIN
vr 12 nov 20:00 - 21:00
Poëtisch samenspel tussen filmbeelden en muziek
  • 12 nov
    20:00 - 21:00
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal ongeplaceerd
    Geweest

Nomade op drift in een landschap van beeld en geluid. Met live spelende Belgische musici.  

Noem het een filmisch concert, of een concertante film. In een reeks tableaus presenteert Berlin een poëtische zwerftocht vol schoonheid, maar ook teleurstelling. Ramble Song laveert tussen melancholie en zwarte humor, geïnspireerd door de figuur van de drifter – de nomade die besluiteloosheid cultiveert en in elk van ons schuilt. 

Op het podium zien we wat lijkt op een slapend organisme. De ademhaling daarvan wordt gestuurd door live muziek en filmbeelden. De soundtrack bestrijkt een breed spectrum, van nieuw-klassieke muziek tot stuwende krautrock en breed uitwaaierende synthgedreven soundscapes. De dagelijkse ruis in onze oren maakt hier plaats voor een muzikaal universum dat zijn tegenhanger krijgt in beelden.  

Over de muziek
In Ramble Song staan vier muzikanten op het podium met een van de makers, geleid door Berlins huiscomponist Peter Van Laerhoven. Hij maakte naam als filmcomponist (bij onder anderen Fien Troch en Bram Van Paesschen) en rock- en popmuzikant (Monsoon, Woven Hand). Van Laerhoven is vanaf het begin muzikaal verantwoordelijk voor het universum van Berlin. Hij wordt live bijgestaan door Tim Coenen (Miet Warlop, Het nieuwstedelijk, The Go Find, Roadhouse Libra), Eric Thielemans (EARR, Chantal Acda, Tape Cuts Tape, Ben Sluijs Quartet, Berlins Jerusalem, Remember The Dragons) en Tine Hubrechts (The Bear That Wasn’t). De muziek van de voorstelling is op vinyl en digitaal beschikbaar.

Team

Team

concept en regie Berlin (Bart Baele en Yves Degryse) video en montage Bart Baele en Geert De Vleesschauwer scenografie Manu Siebens en Berlin kostuums Jessica Ridderhof, Jane Seynaeve, Perrine Philomeen en Doris van der Molen compositie Peter Van Laerhoven uitvoering muziek Peter Van Laerhoven, Tine Hubrechts, Eric Thielemans en Tim Coenen (live en film), Mo Franken, Ester Van Nuffel en Ninke De Roeck (film) spel film Luk Sponselee, Menno De Schrijver, Michel Van Looveren, Jane Seynaeve, Anthe Baele, Jasper Meuris, Ester Van Nuffel, Ninke De Roeck, Mo Franken, Sigrid Desplentere, Jérôme Gouardères, Jaak Fremault en Billie Seynaeve figuratie film Joost van der Boom, Quiny Voorn, Patrick Oost, Andre Beukers, Marianne Buwalda, Devon Guy, Amber van Wijk, Stijn Lutz, Michiel Hendriks, Bas Ruhl, Rainier van Amelsvoort, Liesbeth Peels, Pien van Welbergen-Danen, Pharmindra Kedar, You Zheng Chou en Nicole Honnebier 

coproductie deSingel Antwerpen, le Centquatre-Paris [FR] en C-TAKT (Limburg, België) met steun van de Vlaamse Overheid, Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid (Podiumfonds) en de stad Antwerpen