Nina van Vliet

De Stille Kletsmajoor 3+

TG Winterberg
zo 28 nov
Een beeldende voorstelling over woorden, met poppen, visuele poëzie en humor

In het land van de grote woordfabriek zijn woorden niet gratis: je moet ze kopen. En dat kost nogal wat. De stille kletsmajoor maakt de waarde van woorden duidelijk.

Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. De mensen zijn er zuinig op hun woorden, want die kosten veel geld. In dit land moet je woorden kopen in een fabriek en ze heel voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken.

Heel soms dwarrelen er woorden door de lucht. Flo heeft er met zijn netje drie gevangen. Hij is op zoek naar liefdevolle woorden, voor een heel bijzonder iemand. Hij zou alle mooie woorden van de wereld tegen haar willen zeggen. Maar die woorden kan hij niet betalen; ze kosten een vermogen.

De stille kletsmajoor gaat over de kracht en de waarde van woorden. De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek Het land van de grote woordfabriek van Agnès de Lestrade en Valeria Docampo. Het is na afloop van de voorstelling verkrijgbaar.

Team

concept Tg. Winterberg regie Mak Haayema spel en poppen Marlyn Coetsier machinerieën Cynthia Borst muziek Nineyards Audio