Mark Bolk

Wrak

ROSE stories & Toneelgroep Oostpool
za 4 dec 20:15 - 21:30
Het leven als roadtrip naar de volwassenheid
  • 4 dec
    20:15 - 21:30
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    Geweest

In haar nieuwe soloshow laat Fadua El Akchaoui haar ontwikkeling zien van wrak naar warrior. Via de auto’s en de (foute) mannen in haar leven vindt ze uiteindelijk zichzelf. 

Een doortastende vrouw – van laten we zeggen ergens in de dertig – weet als geen ander dat humor en pijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In flashbacks belandt ze onder meer in de grijze Opel Record van haar vader op weg naar Marokko; verdwalen gegarandeerd. En nu we het toch over auto’s hebben, wat te denken van die pooierbak van haar eerste vriendje? Via de auto’s, klootzakken en onzekerheden in haar leven zoekt El Akchaoui in Wrak naar zichzelf en naar zelfliede. Ze realiseert zich dat ze eigenlijk nog maar heel kort de regie heeft over haar leven. Pas sinds een jaar of tien waardeert ze zichzelf voor wat ze is en voelt ze zich een strijder. De weg van wrak naar warrior is lang, maar ze komt er wel.

Fadua El Akchaoui: “Mijn leven is een roadtrip; het is elke keer weer een verrassing waar ik uitkom. Ik studeerde economie, werd vervolgens docent maatschappijleer op het mbo en nu sta ik op het toneel. Ik hou van spelen voor publiek. Tijdens de voorstelling lijkt het alsof de tijd even stilstaat, alsof ik in het publiek mijn lotgenoten vind waar ik alles mee kan delen. Dat gevoel is verslavend.”

Over Fadua El Akchaoui 

Fadua El Akchaoui heeft in de afgelopen vijf jaar snel carrière gemaakt als actrice, theatermaker en scenarioschrijver. Ze speelde onder meer in Melk en dadels, over de levens van vier Marokkaans-Nederlandse vrouwen. Samen met acteur Nasrdin Dchar maakte ze de voorstelling Mabrouk. Recent stond ze in de theaters met Bange rebel. Ook schrijft ze aan verscheidene producties voor theater, film en tv. In de zomer van 2021 verschijnt de bioscoopfilm Meskina in de regie van Daria Bukvić. Zij werkte mee aan het scenario en is daarin als actrice te zien. Bukvić, artistiek leidster van Oostpool, regisseert ook Wrak

Team

tekst en spel Fadua El Akchaoui regie Daria Bukvić tekstcoach Rik van den Bos vormgeving Dymph Boss licht Yuri Schreuders geluid Jelle Hoekstra