Sanne Peper

Revolutionary Road

Theater Rotterdam: Erik Whien
vr 26 mei - zo 25 jun
Hoe breek je uit je eigen leven zonder er zelf aan kapot te gaan?

Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijk van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar.

Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

Een voorstelling over het ongrijpbare verlangen naar een ander, beter leven. Hoe breek je uit je leven zonder er zelf aan kapot te gaan?

De cast van Revolutionary Road bestaat uit Gouden Kalf en Louis d’Or winnaar Jacob Derwig (Verdriet is het ding met veren, Klem, In Therapie), Malou Gorter (toneelbewerking van Borgen door NNT, Oogappels), Teun Luijkx (A'dam - E.V.A.) en Alejandra Theus die voor haar rol van April genomineerd werd voor de Theo d’Or.

Met zijn veel geprezen boek Revolutionary Road fileert Richard Yates de droom van het gelukkige gezinsleven en is in de ogen van velen een moderne klassieker. Jacob Derwig maakte een bewerking van het boek, voor het eerst naar het toneel gebracht bij Theater Rotterdam in een regie van Erik Whien.

Recensies

“Glashelder en tot op de millimeter precies geregisseerd” - ★★★★ NRC

“IJzingwekkend goed” - Groene Amsterdammer

“Heerlijk acteurstheater” - ★★★★ Trouw

Teun Luijkx en Alejandra Theus spelen Frank en April vol passie en mededogen” - ★★★★ Parool

"Meesterlijk pingpongen Derwig en Gorter met rake veelzeggende zinnetjes" - ★★★★ de Volkskrant

Over Erik Whien

Erik Whien maakt vanaf 2016 onderdeel uit van het vaste makers ensemble bij Theater Rotterdam. Daar maakte hij onder andere Slachthuis vijf, Verdriet is het ding met veren, Revolutionary Road, Eindspel en Find me a boring stone. Lees verder

Extra

Kijk de aflevering van het theaterprogramma van Peter Pannekoek terug. 

Team

tekst Richard Yates vertaling Marijke Emeis toneelbewerking Jacob Derwig regie Erik Whien dramaturgie Casper Vandeputte spel Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter, Alejandra Theus decor Marc Warning licht Casper Leemhuis kostuums Rebekka Wörmann muziek Floris Verbeij productie Theater Rotterdam & Toneelschuur Producties

Gebaseerd op het boek
Revolutionary Road
Copyright © 1961, 1989, de nalatenschap van Richard Yates