What is Love

Theater Utrecht: DOX
wo 23 mrt 20:00
Een veelzijdige uitwisseling over de liefde
  • 23 mrt
    20:00
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Schrijver en regisseur Casper Vandeputte en een heel diverse groep acteurs en dansers bekijken de liefde van alle kanten in een combinatie van samen denken en ruimte geven aan irrationale intuïtie. 

Tussen alle omvergeworpen heilige huisjes staat er één nog altijd fier overeind: de liefde. Intussen maken psychologen kritische kanttekeningen bij wat we van onze liefdesrelaties verwachten. Regisseur Casper Vandeputte gaat voor deze theater- en dansvoorstelling uit van diepgaande psychologische inzichten. Spelers van uiteenlopende leeftijd, gender en afkomst voeren in een combinatie van improvisatie en gescripte vertelling een open gesprek met het publiek. Tegenover dit hardop samen denken zet Vandeputte de dans; zo krijgt de taal van verlangen, lust en het irrationele een plaats in een veelzijdige uitwisseling over de liefde – op zoek naar mogelijkheden, vrijheid en autonomie. 

Over Casper Vandeputte 

Schrijver en regisseur Casper Vandeputte (1985) ontwikkelde een theaterstijl waarin hij met nieuw geschreven teksten grote filosofische vraagstukken omzet in muzikale, humoristische en zinnenprikkelende theaterervaringen, met gepassioneerd spel als ruggengraat. Na het gedachtegoed van Nietzsche, trauma en erfelijkheid is nu de liefde aan de beurt. 

De afgelopen jaren maakte Vandeputte onder meer The summer of ’96 op Oerol, Bloedlink bij HNTjong/DOX en The family bij Theater Utrecht. In 2019 maakte hij Immens met Vincent van der Valk, een voorstelling met koor geïnspireerd op het gedachtegoed van Friedrich Nietzsche, die geselecteerd werd voor de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theater Festival 2020. Voor de tekst kregen Vandeputte en Van der Valk de Toneelschrijfprijs 2020. In 2020 maakte Casper bij Theater Utrecht en DOX de voorstelling Quake, over erfelijkheid. 

 

Over Theater Utrecht en DOX 

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd theater voor een zo breed mogelijk publiek. Het  gezelschaphoudt de ogen wijd open naar de wereld en put uit alle mogelijke bronnen: van eeuwenoud tot gloednieuw, van proza en film tot poëzie. De makers experimenteren met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo de uiterste van het theater.  

DOX is broedplaats en gezelschap ineen: hét makersplatform voor theater, urban arts, jongeren en alle (sub)culturen van nu. Bij DOX staan alle disciplines op het podium: dans, performance, muziek, zang en tekst. Ze laten zich inspireren door thema’s en expressievormen die spelen in de jongerencultuur en zijn een schakel tussen de underground en professionele praktijk.