Foto: Sandra Zegarra Patow Vormgeving: Ruben Verkuylen

De Gabber Opera

Theater Rotterdam: URLAND
wo 8 sep - za 11 sep

Performancecollectief URLAND scheert de koppen kaal en maakt een hardcore trip voor iedereen die smacht naar een theatrale uitspatting.

De Gabber Opera is geïnspireerd op De Bacchanten van Euripides, en laat de tijdloze hang van de mens naar verdoving en extase zien. In een door God verlaten landschap zien we vier kale nimfen die in de roes vinden wat ze kwijt waren, en kwijtraken wat van hen was. Een Groot Verhaal over het ritueel, de roes, en het allesverslindende Niets. 

De UR-triënnale is een driejaarlijks theaterfestival waarin performancecollectief URLAND zichzelf uitnodigt om eigen werk kritisch te bekijken. Na De UR-triënnale 2018 waarin ‘het vroege werk’ centraal stond, nu in deze editie: ‘de eerstgeborene’. De Gabber Opera is URLAND’s eerste voorstelling uit 2010. Exclusief in Rotterdam: van 8 t/m 11 september. Dan bezet URLAND Theater Rotterdam aan de William Boothlaan, met een randprogramma vol sprekers, DJ’s, live radio, en ander festivalgedruis. 

Let op!

Deze voorstelling is alleen te bezoeken met een coronatoegangsbewijs. Lees hier wat dat inhoudt.

Onderdeel van:
TR producties 21/22

Team

van en met Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Karel van Laere, Jimi Zoet productie URLAND coproductie Theater Rotterdam lichtontwerp Varja Klosse i.s.m. Marijn Alexander de Jong en Karel van Laere kostuum Kostuumatelier Theater Rotterdam (Karin van der Leeuw en Erik Bosman) Compositie opera en koorstukken Annelinde Bruijs techniek Denzo Theatertechniek (André Goos) productieleiding Elise de Fooij productieleiding contextprogramma Mara Liza de Bakker grafisch ontwerp Ruben Verkuylen fotografie Sandra Zegarra Patow publiciteit Esra J. Merkel zakelijke leiding Jens Besse in samenwerking met Operator Radio & Theater Rotterdam. 

URLAND wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en Fonds Podiumkunsten.