Videoinstallatie: Alterations

Marit Shalem
za 2 apr - wo 13 apr
Winnaar van de Cultuurprijs Zuid-Holland 2022

Op 1 april wordt de Cultuurprijs Zuid-Holland 2022 uitgereikt aan videokunstenaar Marit Shalem in de foyer van Theater Rotterdam door commissaris van de koning in Zuid-Holland, Jaap Smit. Naar aanleiding van deze feestelijke gelegenheid wordt de videoinstallatie Alterations van Shalem in het foyer theater tentoongesteld tot en met 13 april. 

Over Alterations:

Alterations is een installatie met interactieve elementen. Deze installatie is gebaseerd op een filmscenario dat later aangepast werd op de vorm van een drie kanaals projectie. Een zekere spanning ontstaat tussen de cinematografische lineariteit en de technische middelen. De projectie, opgebouwd als een triptiek, verschijnt op een manier waarin geen beeldcombinatie wordt herhaalt. Op deze wijze maakt de bezoeker zelf een deel van de vertelling en de logica. Samen met de personages, die synchroon te zien zijn op wisselende locaties, legt de bezoeker een gelaagd traject af. Aspecten van perceptie, aanpassing en communicatie worden aangekaart.

Het videomateriaal werd in Belgrado, Servië geschoten waarbij de stad als twee fictieve locaties fungeerde. Het project werd mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds, het Mondriaanfonds, Stichting Stokroos, het _V2 lab, stichting Bekker-La Bastide en de gemeente Rotterdam- afdeling Cultuur. 

Openingstijden:
De installatie is een uur voor aanvang van voorstellingen te bezichtigen. Overdag kun je bezichtigen via de ingang van Cafe Floor 10-24u. 

Team

Een videowerk van: Marit Shalem / SpOp
Uitvoerende productie Belgrado: Neda Radoičić
Camera: Branko Sujic
Sound design: Dirk Bruinsma
Interactie-programmeur: Machiel Kunst

Make-up: Ljiljana Zorović
Assistentie: Vanja Vojinović
Rekwisieten: Wilma Kun and Pepavana

Met:
Maja Mitić als Fadela
Jelena Puzić als Es-Dee
Dominik Čičak als Mark
Ferdinand Doumic als Sasha
Teodora Tomašev als Co 
Arion Asllani als Youssouf 
and- Miodrag Jeremic als Fadela’s father