Nichon Glerum

The World's Wife (openingsvoorstelling)

Ragazze Quartet, Lucia Lucas & Jorinde Keesmaat
O. 2022
vr 20 mei 20:00 - 21:30
  • 20 mei
    20:00 - 21:30
    O. 2022
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote Zaal

In de modene kameropera The World’s Wife worden elf vrouwelijke hoofdpersonen belichaamd door transgender zangeres Lucia Lucas, Ragazze Quartet én looping stations. Met haar helden-bariton en hoge kopstem geeft rising star Lucia Lucas alle personages een stem.

Centraal in de kameropera staat een selectie van de gedichten en personages uit The World’s Wife, de bundel van Carol Ann Duffy (Hofdichter Verenigd Koninkrijk). In de gedichten wordt gereflecteerd op verhalen, historische gebeurtenissen en mythes over beroemde mannen, verteld vanuit het perspectief van de vrouw áchter de man. Als Lucia Lucas zingt, is het dan de vrouw die we horen, of eigenlijk de man die via de vrouw spreekt?

The World’s Wife is de openingsvoorstelling van O. 2022. Tijdens de openingsavond kun je bovendien overal in én buiten de schouwburg previews meemaken van voorstellingen die later in het festival te zien zijn. De openingsavond als sneak peek op O.!

Onderdeel van

"Dit is een feministisch sleutelwerk, geschreven door Carol Ann Duffy (een van de meest geliefde dichters van de UK) en uitgevoerd door een van de meest krachtige bariton stemmen ter wereld. Lucia Lucas debuteerde onlangs in de befaamde Met in New York." Joost Heijthuijsen (dramaturg O.)

Team

Compositie Tom W Green Libretto Carol Ann Duffy Regie Jorinde Keesmaat Dramaturgie Lalina Goddard Scenografie Sammy van den Heuvel Kostuums Sasja Strengholt Visagie en hairstyling Radna Berendsen Licht Tim van ‘t Hof Geluid Koen Keevel Zakelijke leiding, productie en marketing Ragazze Quartet Coproductie Grand Theatre Groningen, O., What You See Festival en The Barbican

Uitvoerenden
Bariton Lucia Lucas Ragazze Quartet - Viool Rosa Arnold Jeanita Vriens-van Tongeren, Altviool Annemijn Bergkotte Cello Amber Docters van Leeuwen