Julian Maiwald

De Gabber Opera

Theater Rotterdam: URLAND
do 12 jan - wo 22 feb
Een hardcore theatertrip

Performancecollectief URLAND scheert de koppen kaal en maakt een hardcore theatertrip die de schouwburg op z’n grondvesten doet trillen. De Rotterdamse tegencultuur uit de jaren ’90 komt het pluche en de kroonluchters ontheiligen in een dreunend, hallucinant Gesamtkunstwerk. 

De Gabber Opera is geïnspireerd op De Bacchanten van Euripides, en laat de tijdloze hang van de mens naar verdoving en extase zien. In een door God verlaten landschap zien we vier kale nimfen die in de roes vinden wat ze kwijt waren, en kwijtraken wat hen eigen was. Een Groot Verhaal over het ritueel, de roes, en het allesverslindende Niets. 

URLAND laat zich sinds zijn ontstaan inspireren door zowel de Grote Verhalen uit de wereldliteratuur als door de hedendaagse beeldcultuur. Griekse tragedies, schuimmachines en lasershows botsen op elkaar in een duister, caleidoscopisch oeuvre dat steeds weer poogt de zin van het theater en het goddelijke in de mens te vieren. 

 

Het Laatste Woord - aftertalk

19 januari 2023 - Na een voorstelling ben je soms geneigd je af te vragen: Wat vond ik ervan? Maar: Wat heb ik eigenlijk gezien? of: Wat blijft je bij? zijn vaak vragen die een boeiender gesprek opleveren.

Na afloop van deze voorstelling organiseren we daarom Het Laatste Woord, een kort nagesprek onder leiding van een bevlogen gespreksleider, waarin toeschouwers hun eigen observaties en gedachten met elkaar uitwisselen.

Het woord is aan de bezoeker, zo leer je ook de ander kennen, je bent ook welkom om enkel te luisteren.

Het Laatste Woord is in de benedenfoyer van TR25, vrij voor publiek en gratis inclusief ‘n drankje.

Bekijk onze thema's

Het Laatste Woord

Een kort nagesprek onder leiding van een bevlogen gespreksleider, waarin toeschouwers hun eigen observaties en gedachten met elkaar uitwisselen.

Team

Van en met Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Karel van Laere, Jimi Zoet Productie URLAND Coproductie Theater Rotterdam Lichtontwerp Varja Klosse i.s.m. Marijn Alexander de Jong en Karel van Laere Kostuum Kostuumatelier Theater Rotterdam (Karin van der Leeuw en Erik Bosman) Compositie opera en koorstukken Annelinde Bruijs Compositie voorstelling Jimi Zoet  Techniek Denzo Theatertechniek (André Goos), Frank Hermans, Ruud Lamers Productieleiding Elise de Fooij, Andrea van Bussel Grafisch ontwerp Ruben Verkuylen Fotografie Sandra Zegarra Patow Publiciteit Esra J. Merkel Zakelijke leiding Jens Besse URLAND wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en Fonds Podiumkunsten. URLAND is een alliantiepartner van Theater Rotterdam