Don Quichot

Opera2Day / New European Ensemble
za 25 feb 20:00
Een avontuurlijke opera over de herovering van de fantasie
  • 25 feb
    20:00
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

OPERA2DAY en het New European Ensemble nemen je mee langs de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha, een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes. Met Don Quichot zet OPERA2DAY opnieuw een personage uit de vroege 17e eeuw in de schijnwerpers, na eerdere opera’s over l’Orfeo, Don Giovanni en Hamlet.

In deze voorstelling is Don Quichot de welvarende eigenaar van een internationale holding met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Maar ondanks zijn rijkdom en machtige functie ervaart hij zijn leven als monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden. Daarbij worden de grenzen tussen realiteit en fantasie vloeibaar. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een even wonderbaarlijk als ontroerend levensverhaal.

Het New European Ensemble werkt voor deze productie samen met het Italiaanse La Fonte Musica, gespecialiseerd in middeleeuwse muziek. Samen brengen ze het universum van Don Quichot tot klinken, op nieuwe muziek van componist Vanni Moretto, waarin ook een hoofdrol voor middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen. Stefano Simone Pintor ontwikkelt het libretto en regisseert de voorstelling. Beiden waren eerder deel van het team dat de ‘nieuwe barokopera’ Vivaldi–Dangerous Liaisons tot een groot succes maakte.

Team

Regie en libretto Stefano Simone Pintor muziek Vanni Moretto dirigent Hernán Schvartzman team: scenografie Herbert Janse kostuums Mirjam Pater