Jaap Scheeren

The Ozard of Wiz | 9+

MAAS THEATER EN DANS / ROSE STORIES
zo 22 jan 15:00
Avontuur voorbij de regenboog
  • 22 jan
    15:00
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

In The Ozard of Wiz keren 7 bijzondere mensen terug naar hun kindertijd, een tijd voor de schaamte. Allemaal hopen ze uiteindelijk bij The Ozard of Wiz te krijgen waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn: een thuis, moed, hersenen en een hart. In deze wonderlijke en afwijkende voorstelling serveren we vogue, popmuziek en melancholie in een seventies sausje.

Je kijkt zo vaak je kan steeds dezelfde film. Je bent tegelijkertijd een vogelverschrikker, een heks, een leeuw, een blikken man, een tovenaar die geen tovenaar is en toto de hond. Je danst als Michael Jackson, je huilt als Diana Ross en speelt de hele wereld van Oz. En dat allemaal in de veiligheid van je eigen kamer. Maar dan groei je op en moet je dealen met de echte wereld en alle vooroordelen, regels en hokjes die daar bij horen. Want het is niet de bedoeling dat je je als jongen met meisjes identificeert. Of andersom. Of daartussenin. Toch?

Want wat als je nergens bij hoort, omdat je niet de persoon bent waar iedereen op had gehoopt? Je wenst jezelf weg en op magische wijze word je opgetild door een tornado en beland je in een wereld vér voorbij de regenboog.

Onderdeel van:
Met de hele familie
Jaap Scheeren

Team

Concept, regie René Geerlings Performers Ayrton Fraenk, Romy Rockx, Reinier van Harten, Art Srisayam, Danijel Petrovic, Marie-Léa Morales, Laurien Riha Choreografie Guilliano Pinas Composities Reinier van Harten
Decor Calle Hoog Kostuums MAISON the FAUX (Joris Suk) Licht Remko van Wely Regieassistent Sara Giampaolo Advies Moniek Merkx Coproductie Maas theater en dans & ROSE stories