© Sofie Knijff

A Masterpiece

Dennis Vanderbroeck
wo 8 feb 20:15
Hoe persoonlijk kan kunst zijn?
  • 8 feb
    20:15
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

In de performance A Masterpiece probeert Dennis Vanderbroeck een meesterwerk te maken. Aan de hand van performances van zijn helden, van Yves Klein en Bruce Nauman tot Tina Turner, poogt Dennis om via hun genialiteit te komen tot die van hemzelf. Met de stem van zijn vader, 61 jaar en de ziekte van Alzheimer, als zijn handleiding. Zijn vaders voortschrijdende vergeetproces als race tegen de klok. Een wedstrijd om zelf nooit vergeten te worden.

De handelingen van de re-enactments van zijn helden worden ingesproken door Dennis en zijn vader. Een vader die zijn zoon probeert te helpen met het maken van zijn eigen meesterwerk. Een dialoog over kunst, herinneringen en het verdwijnen daarvan. 'A Masterpiece' is een oefening in loslaten, opgroeien en ouder worden. Een performance die ons leert hoe kunst ons leven kan redden en omgekeerd.

Over Dennis Vanderbroeck
(Studio) Dennis Vanderbroeck is een veelgevraagd scenograaf. Hij studeerde aan de opleiding Performance in Maastricht. Lange tijd had hij niet de behoefte om weer zelf op het podium te gaan staan. Tot nu.

Dennis Vanderbroeck (1990) werkt met zijn studio, op internationale schaal, aan ruimtelijke projecten in verschillende disciplines en contexten. Een fysieke ontmoeting in een fysieke ontworpen ruimte vormt altijd de kern van zijn werk.

Language no problem

Team

Concept Dennis Vanderbroeck performance Dennis Vanderbroeck & Marco Vanderbroeck co-creation Suze Milius set Studio Dennis Vanderbroeck light Varja Klosse sound Roman Hiele wardrobe Rebekka Wormann