Try Not To Know What You Know

Merel Severs
vr 10 feb 20:30 - 21:30
Een fysieke theaterperformance die een ode brengt aan de kracht en kwetsbaarheid van mens-zijn
  • 10 feb
    20:30 - 21:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Krijn Boon Studio

Vechtfilms met Jean Claude van Damme, Bruce Lee of Sylvester Stallone. Eenlingen die de wereld met spierkracht, strijdlust en klappen een veiligere plek maakten. Wie wilde vroeger niet zo’n held zijn? 

In de indrukwekkende en fysieke theaterperformance Try Not To Know What You Know stappen Merel Severs en Milou van Duijnhoven een zelfgebouwde arena in, waarin ze zowel het verlangen als de afkeer naar heldendom onderzoeken. Ze laten los wat ze denken te weten en doen een nieuw voorstel; in constante beweging, transformatief, fluïde en ambigue. ​​Al spelend met martial arts, destructie, creatie en alles daar tussenin pogen ze zich te bevrijden uit het geconditioneerde lichaam waar geweld het lijkt te winnen van verbinding. In een voortdurende afwisseling tussen wel en niet in contact zijn met zichzelf en de ander, bouwen ze aftastend een universum waar ze met ongehoorde stemmen de beperkte beeldvorming binnenstebuiten keren. Wat willen zij bewegen in de wereld van nu?

Een ode aan een nieuwe, zoekende en falende vorm van heldendom in een indrukwekkende fysieke theaterperformance.

DISCLAIMER: deze voorstelling kan als gewelddadig ervaren worden.

Over Merel

Theatermaker en performer Merel Severs kantelt het mainstream genderrollen narratief en zoekt in haar werk naar radicale schaamteloosheid en het vieren van kwetsbaarheid. Ze maakte de succesvolle solo Let me tell you something you already know, waarmee ze Best of Fringe 2020 won en genomineerd is voor de BNG Bank Theaterprijs 2022. In de critici-enquête van het Theaterjaarboek van Theaterkrant werd ze door Nuno Blijboom vermeld als beste actrice/danseres/zangeres.

Onbevreesd om persoonlijk te worden, pelt ze op basis van eigen ervaringen het beeld en gedrag van de mens af. Hierin brengt ze een noodzaak die duidelijk voelbaar is voor het publiek.

Jury BNG Bank Theaterprijs over Let me tell you something you already know

Team

Concept Merel Severs Performers en creatie Merel Severs & Milou van Duijnhoven Dramaturgie Fernando Belfiore Vormgeving Publik Universal Frxnd Stuntcoordinator Geoffrey Thompson Lichtontwerp Rob Daanen Tekstfragmenten Alok Vaid Menon, Adrian Piper Artistieke begeleiding en productie Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost Mede mogelijk gemaakt door Amarte Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds21