© Sanne Peper

Liegebeesten | 7+

Theater Sonnevanck
zo 19 feb 15:00 - 16:00
Een waargebeurd verhaal
  • 19 feb
    15:00 - 16:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Noa weet niet wat hij hoort. Praten zijn ouders nou over een zusje? Maar hij heeft helemaal geen zusje. 

Hij loopt de kamer in en ziet dat zijn moeder tranen wegveegt. “Mam… wat is er?!” Zijn moeder kijkt hem aan en lacht plotseling. “Niks, lieverd!” Noa snapt het niet. De radertjes in zijn detectivebrein draaien op volle toeren. Zijn moeder liegt, dat is duidelijk. Hij heeft een zusje en ze is verdwenen. Waar kan ze zijn? Natuurlijk! Er is maar één mogelijkheid: het doucheputje. Die levensgevaarlijke plek in de badkamer. Altijd geweten dat daar iets mis mee was. Zijn zusje is weggespoeld en hij moet haar redden.

Samen met zijn onzichtbare vriend Priem trekt Noa moedig de magische wereld onder het doucheputje in. Daar blijken wonderlijke wezens te wonen. Maffe figuren die niet te vertrouwen zijn. Die zingen als ze boos zijn en huilen als ze blij zijn. Noa besluit om zelf alleen maar de waarheid te spreken. Dat is de enige manier om de liegende beesten te verslaan en zijn zusje te vinden. Of heb je zo nu en dan een leugentje nodig om je doel te bereiken?

Geïnspireerd op het werk van filmmaker Hayao Miyazaki (o.a. bekend van Spirited Away) regisseert Ada Ozdogan een nieuwe tekst van Daniël van Klaveren vol onverwachte wendingen en droomachtige situaties. Een opzwepende, muzikale voorstelling over een dapper kind op zoek naar de waarheid in een wereld waarin niets is wat het lijkt.

Onderdeel van

“Het snelle tempo, de leuke figuren en de eigenwijze manier waarop Jip Smit als Noa overal op reageert, maken deze voorstelling.” - ★★★★☆

Volkskrant

Team

Regie Ada Ozdogan tekst Daniël van Klaveren compositie Jip van den Dool muziek, spel, zang Gijs de Corte, Momo Samwel, Jip Smit decorontwerp Morgana Machado Marques kostuumontwerp Lotte Goos lichtontwerp Tim van ’t Hof regieassistent Verle Wijering techniek René van Hove, Sander Visser producent Theater Sonnevanck