Koen Broos

Sartre & Beauvoir

Het Zuidelijk Toneel
wo 5 apr 20:00 - 21:40
Altijd weer die liefde
  • 5 apr
    20:00 - 21:40
    TR8 William Boothlaan, Rotterdam
    TR William Boothlaan, Zaal

Filosofie op de planken: een gouden combinatie. In Sartre & de Beauvoir kijken de cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op de liefde, évidemment. Altijd weer die liefde. Bejubeld theatermaker en filosoof Stefaan van Brabandt slaat weer toe met deze filosofische dialoog. Je krijgt eindelijk inzicht op de vragen waarom we “gedoemd zijn tot vrijheid”; wat De Beauvoir bedoelt met de moraal van de dubbelzinnigheid en wat het betekent om authentiek mens te zijn? Jouw portie verantwoorde ontspanning.  

Spel is in handen van Vlaanderens droomkoppel Frank Focketyn en Sien Eggers. Beiden zijn komische grootheden, hun liefde voor het theatervak is doordesemd met spelplezier. Stefaan van Brabandt bewijst nog maar eens dat een straffe tekst het mooiste vertrekpunt is voor een getalenteerd acteur. Stefaan maakt de redeneringen van Sartre & de Beauvoir actueel en prikkelend, genuanceerd en daarmee des te overtuigender. 

Over Het Zuidelijk Toneel
Bij Het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Wij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken.

“Vogue zette De Beauvoir op de cover en zei: een vrouw die kan denken als een man. Really? Tijd voor eerherstel en echt inzicht in de leven, werk en de relatie van dit powercouple van de vorige eeuw. Een filosofische Who is Afraid of Virginia Woolf? Oui, peut-être!” - Piet Menu, curator en initiator Het Zuidelijk Toneel

“‘Sartre & de Beauvoir’ is zó meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt” ★★★★★

Volkskrant

Team

Spel Sien Eggers & Frank Focketyn Tekst & regie Stefaan Van Brabandt Dramaturgie Wannes Gyselinck Artistiek Advies Piet Menu, Petra Van Brabandt, Peter Van den Eede Kostuumontwerp Ilse Vermeulen Techniek Dimitri Devos Productie Diane du Pont Met de steun van Literatuur Vlaanderen Sartre & de Beauvoir is een coproductie van Het Zuidelijk Toneel, De Verwondering en Arenberg Antwerpen