It takes a Child to raise a Village / football meets dance

Corpo Máquina Society
zo 14 mei 16:30 - 17:30
Een project met voetballers, dansers, muzikanten en jeugd uit de wijk
  • 14 mei
    16:30 - 17:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Als kind ben je bezig met het laten ontwaken en vormen van je instinctieve basis - de basis waarop je ratio zich zal ontwikkelen.

De volwassenen die choreograaf Guilherme Miotto van Corpo Máquina Society voor zijn project It takes a child to raise a village / football meets dance bij elkaar brengt, geeft hij als opdracht om de kinderen in het middelpunt te plaatsen en een omgeving te creëren waarin ieder zich veilig voelt en er naar hartenlust bewogen en gespeeld kan worden. Het zijn de kinderen die ons de weg wijzen. Zij brengen de nieuwsgierigheid en levenslust aan het licht die onder de volwassen denkwereld verborgen zijn geraakt. Voor de volwassenen zijn de kinderen de reden om samen te werken en in hun hart, lichaam en ziel te zoeken naar gemeenschapszin. Een hartveroverend samen komen waarin de connectie tussen voetbal, theater en het leven steeds voelbaarder wordt

“Kunst is iets bijzonders in ieder mensen leven, niet alleen iets voor bijzondere mensen”, zegt Miotto. Om zijn statement kracht bij te zetten, zoekt hij voortdurend naar potentiële en onvermoede ingangen voor kunstbeleving en onderzoekt hij alternatieve, uitnodigende creatie- en presentatie-vormen. Zo begon hij met het bouwen van een brug tussen voetbal en dans en ontwikkelde hij een manier van werken waarin creëren en repeteren één op één samenvallen met deelname van wijkbewoners. In It takes a child to raise a village / football meets dance komen beide invalshoeken samen. 

Corpo Máquina Society
Met oog voor interesses, talenten, vaardigheden en energieën die zich buiten opleidingen en instituten ontwikkelen, brengt Corpo Máquina Society het systeem, de straat en de kunst in dialoog met elkaar. In de ruimte tussen deze drie domeinen komen projecten tot leven. Zintuigen op scherp, voelen, bewegen, kijken. In de geconcentreerde communicatie van lichaam tot lichaam helpt de dans ons om elkaar beter te zien: zachter, opener, met nieuwsgierigheid en vertrouwen.