foto Herman Helle

De Lange Gang

HOTEL MODERN
wo 21 feb en do 22 feb
Verhalen over moeders en kinderen

In De Lange Gang verbeeldt Hotel Modern twee vertellingen, die elk op hun eigen manier persoonlijk en meeslepend zijn.  

Arlène Hoornweg van Hotel Modern vond in haar familiegeschiedenis de bron voor een vertelling over de kracht van moederliefde: een moeder raakt door een noodlottige gebeurtenis haar dochter kwijt en begint een wonderlijke zoektocht. Pauline Kalker verbeeldt het rouwproces dat volgde op een abortus en miskramen. Ze gaat terug in de tijd en ontdekt hoe bittere pijn kan veranderen in dierbaar verdriet. Herman Helle monteert live filmbeelden van zijn opgroeiende dochter, Heleen Wiemer tekent animaties en Reinier van Houdt zorgt voor de muziek. 

Met een green screen-studio, kleipoppetjes en boomschors verbeeldt Hotel Modern verhalen waarin geboren worden niet vanzelfsprekend is en het leven zich niet laat voorspellen.

Uit de pers
“De creativiteit is hier heerlijk vintage Hotel Modern: camera’s schieten over wonderlijke tableaus vol miertjes, moeders, spinnenwebben, bossen en boomschors. Van sokkenmandjes en afdruiprekjes is een ziekenhuis gemaakt. Inclusief dwaaltocht door gangen vol zorgelijk piepende slangen.” (De Volkskrant)

“Twee kleipoppetjes die uiterst zorgvuldig zijn vormgegeven, in prachtige kleine decors geplaatst en met subtiliteit en precisie worden bewogen, ondertussen doeltreffend gefilmd en op een groot scherm geprojecteerd” (Theaterkrant)

“In dat soort vondsten, waarin met huis-, tuin- en keukenspullen een universum wordt geschapen, schuilt de kracht van Hotel Modern, die ook na al die jaren nog niet is uitgewerkt.” (Het Parool)

Team

makers en spelers Arlène Hoornweg, Pauline Kalker, Heleen Wiemer en Herman Helle componist en live muziek Reinier van Houdt muziek laatste scène Christaan Verbeek met dank aan Nineties Productions en Robbert So