POPpulisme | 8+

Het Filiaal Theatermakers
zo 12 feb 15:00 - 16:00
Hoe één iemand een heel volk naar zijn hand kan zetten
  • 12 feb
    15:00 - 16:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

In het koninkrijk Berg en Dal ligt het dal in de schaduw, terwijl de berg volop zon krijgt. Dat is nou eenmaal hoe het is. Totdat Daller Jerry een geheim onthult: de Bergers stelen de zon. Hij ziet het als zijn ultieme missie om de zon terug te krijgen en wordt de held van het dal. Maar klopt het wel wat hij zegt? 

POPpulisme is een rauwe en humoristische voorstelling over manipulatie, fake news en verborgen agenda’s. Met drie spelers, heel veel poppen en live slagwerk. De tekst is van Eva Gouda, (o.a. RAAR en Blauw van jou). Het laat zien dat niet iedereen zomaar te vertrouwen is, ook al lijken ze het beste met je voor te hebben en dat je altijd zelf moet blijven nadenken. 

Geïnspireerd op het boek The brief and frightening reign of Phil van George Saunders. 

Onderdeel van

Over Filiaal theatermakers
Filiaal theatermakers is hèt Utrechts jeugdtheatergezelschap. Het gezelschap geeft ruimte aan verbeelding, zodat je meer ziet dan alleen je eigen werkelijkheid. Ze laten niet alleen zien wàt ze maken, maar ook hoe ze het maken. Die transparantie prikkelt de verbeeldingskracht. Dat doen zij interdisciplinair met spel, (live)muziek en zang, poppen, objecten en (live video) beeld. Het Filiaal theatermakers reist nationaal en internationaal, van Groningen tot Goes en van Sydney tot Shanghai. Rond elke productie worden kunstprojecten voor leerlingen ontwikkeld. Niet alleen ter voorbereiding op een theaterervaring, maar ook om ze op een andere manier naar de wereld te laten kijken.

Team

Tekst Eva Gouda Regie Monique Corvers Compositie Gábor Tarján Poppenspel Barend van Daal, Ramses Graus e.a. Deze voorstelling is ontwikkeld door Ramses Graus,  Monique Corvers en Gábor Tarján