Movements of Soul

Christian Yav
“De boodschap die beweging doorgeeft is een samenspel tussen de dimensie boven ons en wereld waar wij ons in bevinden.”
do 5 jan 19:00 - 19:45
  • 5 jan
    19:00 - 19:45
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

“De boodschap die beweging doorgeeft, is een samenspel tussen de dimensie boven ons en de wereld waar wij ons in bevinden.”

In Movements of Soul versmelt Yav beweging, muziek en mode. 

In mijn werk vertrek ik vanuit de noodzaak om in verschillende dimensies te duiken, domeinen waar mijn ervaring en bestaan het uitgangspunt zijn. Een keuze in hoe ik mijzelf in de ruimte neer wil zetten, om zo macht terug te winnen. Tegelijkertijd streef ik ernaar om op een authentieke manier verhalen te vertellen. Deze benadering brengt me ertoe werk te maken dat ik zelf graag gezien had toen ik jonger was, maar ook om de narratieven te veranderen die vaak met mijn bestaan worden geassocieerd. 

Nog meer dans op dezelfde avond? Boek een kaartje voor Nomad van Sidi Larbi Cherkaoui om 20:00 uur in de grote zaal en je kunt je kaartje voor Movements of Soul er voor maar 5 euro als extra bijboeken.

Team

CONCEPT, CHOREGRAPHY & EXECUTION : CHRISTIAN YAV COSTUMES: BODIL OUÉDRAOGO MUSIC: CHRISTIAN YAV TEXT: K YAV MBWAMB & CHRISTIAN YAV THANKS TO: SIMONE ZEEFUIK , BIJLMER PARKTHEATER, CHERISH MENZO, COURTNEY MAY ROBERTSON, BRANDON MACEO & R.DK