Local Heroes

In de Track Local Heroes tonen we van 23 september t/m 25 september met trots onze Rotterdamse makers, performers en nieuwe talenten.

 Elke avond nemen lokale helden TR Schouwburg over. Dalton Jansen onderzoekt in zijn choreografie To The Edge 3 samen met twee andere dansers de verschillende machtsposities. LloydsCompany zet nieuwe makers in de spotlight. In samenwerking met Motel Mozaique presenteren we twee concerten van rapper Raw Roets, één van de uniekste stemmen in de moderne Nederlandse muziek, én van Rotterdam Airlines finest Jairzinho.

Ook Xclusiv, hét hybride gezelschap van Rotterdam, verzorgt een aantal performances. Daarnaast is er een smakelijke uitwisseling met Hooman Sharifi uit Noorwegen die met zijn Food Performance met dezelfde grootstedelijke mindset werkt als de Rotterdamse makers. Global becomes local, en andersom! 

Met een kaartje voor de Local Heroes Track kan je tevens de volgende onderdelen binnen de Local Heroes Track beleven:

  • Next Generation Speaks (alleen 23 en 24 september): Next Generation Speaks (NGS) is een project van Roots en Routes in samenwerking met Woorden Worden Zinnen, Urban Woorden (België), Brouhaha International (UK), Word N Sound Poetry and Live Music Series(Afrika) en Youth Speaks (VS). NGS daagt jonge spoken-word artiesten uit om hun stem te ontwikkelen en te presenteren. NGS richt zich niet in eerste instantie op spoken worden louters als kunstvorm, maar als een middel om jongeren te betrekken bij maatschappelijke debatten, poëzie en de verhalen van jongeren zelf naar voren te halen.
  • CO-VID PRO (exclusieve preview): Collaborative Video Project: CO-VID PRO is een Collaborative Video Project van Tjon Rockon's performance genootschap Grande Loge.

Events in dit thema