Kijk, lees en luister

Nieuws

Alida dors in de Volkskrant en Trouw

Lees hier de interviews met Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) in de Volkskrant en Trouw. Interviews door Herien Wensink van de Volkskrant en door Sander Hiskemuller van Trouw.

Lees verder
Nieuws

Het geduld van theaterdirecteur Alida Dors is op. ‘Het moet nu eindelijk echt inclusiever’

Maak binnen de podiumkunsten nou eindelijk eens écht ruimte voor andere tradities, zegt Alida Dors van Theater Rotterdam. Alleen zo vind je aansluiting bij de tijdgeest. In Rotterdam, stad met 170 nationaliteiten, zet ze een cultuuromslag in.

Lees verder
Nieuws

Alida Dors wint de &Awards Persoonsprijs van Code Diversiteit & Inclusie

Cultuur verbindt mensen en verrijkt. Het is daarom belangrijk dat de cultuursector ook de brede diversiteit in onze samenleving representeert. Er is nog een wereld te winnen om tot een gelijkwaardige en toegankelijke cultuursector voor alle makers, producenten, werkenden en publiek te komen.

 

Lees verder
Nieuws

Podiumpas van start!

Op 1 november 2022 is de Podiumpas gelanceerd. Met dit abonnement van 35 euro per maand kunnen pashouders onbeperkt naar voorstellingen en concerten bij de 35 podia in het hele land. Theater Rotterdam is één van de podia die de pas accepteert. 

Lees verder
Nieuws

Vrouwelijke energie in een dwarsdoorsnede van de tijd

Met haar nieuwe voorstelling Primisi nodigt artistiek directeur, theatermaker en choreograaf Alida Dors bij Theater Rotterdam uit tot beweging en liefde voor jezelf. Ze vertelt over haar inspiratie en de krachtige boodschappen die ze heeft voor theaterbezoekers- en collega’s. Een interview door Fay van der Wall.

 

Lees verder
Nieuws

The road to selflove: het maakproces van PRIMISI

Bekijk hier de video van het maakproces van Primisi!

Lees verder