Salih Kilic

Contextprogramma's

Contextprogramma's bieden verdieping: waar een voorstelling ophoudt, gaat context verder. Onze contextprogramma’s zijn even divers als onze programmering. Van inleiding tot aftertalk, van installatie tot co-creatie: we rijken tot grote hoogtes om jou te informeren en te betrekken. Wil je daar eens over van gedachte wisselen? Bij Anne Sollie moet je zijn. Klik hier om je vraag aan Anne te stellen.  

TR Citizens - From All Walks Of Life 

TR Citizens is een programma dat gemaakt wordt door programmamakers Hanina Ajarai, Chelsea Pachito & Sheree Lenting. Zij scouten een Rotterdammer op straat, tekenen diens levensverhaal op en cureren een multidisciplinair programma met internationale muziek, theater, dans, poëzie, beeldende kunst én snacks. 

Een vaste crew van Rotterdamse creatives is betrokken bij het maakproces van TR Citizens: Jermaine Berkhoudt (MC JR), Wilson Willy Almeida Duarte (Viddybywilly) & Stacii Samidin. TR Citizens is in de Kleine Zaal van TR25, altijd inclusief ’n drankje & werkt met een pay what you want systeem. 

Check hier wanneer de eerstvolgende editie van TR Citizens is. 

 

Het Laatste Woord - Aftertalk 

Na een voorstelling ben je soms geneigd je af te vragen: Wat vond ik ervan? Maar: Wat heb ik eigenlijk gezien? of: Wat blijft je bij? zijn vaak vragen die een boeiender gesprek opleveren. 
 
Daarom organiseren we na een aantal voorstellingen Het Laatste Woord: een kort nagesprek onder leiding van een bevlogen gespreksleider, waarin toeschouwers hun eigen observaties en gedachten met elkaar uitwisselen. Het woord is aan de bezoeker, zo leer je ook de ander kennen, maar je bent ook welkom om enkel te luisteren. Bekijk hier de events van dit thema. 
 
Het Laatste Woord is in de benedenfoyer van TR25, vrij voor publiek en gratis inclusief ‘n drankje. 

 

Boek op de planken 

Boeken vormen vaak inspiratie voor creatieve makers. Boek op de planken geeft een inkijkje in de inspiratie van Rotterdamse theater- en kunstmakers. Deze collectie boeken wordt beschikbaar gesteld door Bibliotheek Rotterdam. In persoonlijke notities van betrokkenen in het boek lees je hoe het de maker inspireerde. Via een boekenkast en extra programma bij geselecteerde voorstellingen duik je dieper in de boeken. Bekijk hier de events in dit thema. 
 
Boek op de Planken is in de benedenfoyer van TR25, vrij voor publiek en gratis inclusief ‘n drankje. 

Meemakers

Meemakers is gemaakt met kunstenaars: Roxette Capriles, Naamlooz, Nina Fernande en dichter M.   Rotterdamse clubs die hebben meegewerkt aan Meemakers: Heilige Boontjes, Gemeente Rotterdam, Kunstbende, House of Vineyard, Pauluskerk, Radar, Queer Gym, CultuurConcreet, Radar & Women Connected. 
 
Meemakers is mede mogelijk gemaakt door Fonds 21 

 

Intro, aftertalk of workshop on tour 

Ga na afloop van een voorstelling in gesprek met een maker. Of boek een intro door een van onze dramaturgen zodat kijkers aanwijzingen krijgen waar ze op kunnen letten tijdens de voorstelling. Ook mogelijk: boek een workshop voor vrij publiek, studenten of schoolgroep waarmee deelnemers zelf aan de slag gaan met de teksten, choreografieën of thema’s uit een voorstelling. 
 
Veel van de verdieping die TR aanbiedt kan mee op tour en/of wordt op maat gemaakt bij aanvraag. Mail je vragen naar ons dan kijken we wat bij jullie past!