SCHIJN

Wat drijft ons om te maken wat we maken? 

In OFFBEAT onderzoekt, bevraagt, ontsluit en ontvouwt Theater Rotterdam haar verhalen. Verhalen die wij, jij en ik maken zonder dat we het misschien door hebben. Verhalen die meer verteld mogen worden. 

COLLECTIE #7 

SCHIJN

Theater Rotterdam schijnt een licht op ieders verhaal. Op het toneel, maar ook buiten de theaterzalen. Zo brengen we verschillende perspectieven, stemmen en ideeën samen.

Het thema van deze OFFBEAT-collectie is SCHIJN. Wat gebeurt er als je ergens een licht op schijnt? En wat blijft er verborgen in de schaduw? We hebben de Rotterdamse illustrator Funzig gevraagd een openingsbeeld te maken. Hij maakte een ogenschijnlijk vredige scène, een niets-aan-de-hand tafereel. Maar is dat wel zo? Immers, schijn bedriegt.

Iemand die niet vaak in de spotlights staat, maar ze wel bedient, is lichtontwerper Axel Dikkers. Hij heeft een belangrijke rol in de totstandkoming van theatervoorstellingen en schijnt letterlijk zijn licht op verhalen. Iedereen ziet het, maar niet iedereen beseft het. Axel neemt je mee in zijn wereld, die voor veel mensen onbekend is.

Onder andere in deze collectie van OFFBEAT: de mannen van URLAND over hun nieuwe reeks URLAND Doet en een gesprek over community-building tussen dansmaker Dalton Janssen en Patta co-founder Edson Sabajo.

Veel lees- en luisterplezier. Shine on!