Tips van Bart

Over Bart
Naast het programmeren van voorstellingen uit het reguliere aanbod is Bart ook verantwoordelijk voor de programmering van festival Feeling Curious? en de performance-programmering van MoMo Festival.

9 & 10 december 2023
Freaky Friday Face Off
De Warme Winkel

De Warme Winkel blijft een van de eigenzinnigste theatercollectieven van Nederland. Na een uitstapje naar Duitsland met Der Bus nach Dachau (wat ze een nominatie voor het prestigieuze Theatertreffen in Berlijn opleverde) gaan ze gelukkig de grote zalen in Nederland weer bestormen.

Freaky Friday Face Off wordt een oefening om jezelf in de ander verplaatsen. Niet alleen figuurlijk maar vooral ook letterlijk. De ultieme vorm om je in te leven in de ander? Of toch een ongevoelige manier en toe-eigening van het verhaal van de ander? De Warme Winkel zal ongetwijfeld de grenzen opzoeken van dit beladen onderwerp en het aanvliegen met een gezonde dosis humor en ironie.

 

14 februari 2024
C A R C A Ç A
Marco da Silva Ferreira

Marco da Silva Ferreira (1986) is een veelzijdig choreograaf en staat bekend om het mengen van verschillende vormen en dansstijlen. In 2015 werd hij in zijn thuisland Portugal uitgeroepen tot beste jonge maker. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en heeft Da Silva Ferreira zich bewezen als choreograaf en wordt zijn werk gepresenteerd door heel Europa.

In C A R C A Ç A vertrekt da Silva Ferreira vanuit Europese volksdansen en het complexe voetenwerk dat daar vaak in voorkomt. Deze bewegingen mixt hij met hedendaagse dansstijlen zoals vogue house, hardstyle en Kuduro. Dit resulteert in een explosieve voorstelling over individuele identiteit en gemeenschapsvorming.

 

17 februari 2024
Great Apes of the West Coast
Princess Isatu Hassan Bangura / NTGent

Princess Isatu Hassan Bangura (1996) is een veelbelovend performancekunstenaar. Ze combineert verschillende disciplines in haar werk, zoekt grenzen op en is niet terughoudend in het uitdagen van haar publiek. Ze was onder andere te zien in Grief & Beauty van Milo Rau/NTGent en maakte meerdere solo’s.

Great Apes of the West Coast is haar eerste eigen voorstelling onder de vleugels van NTGent. Een persoonlijke voorstelling waarin Bangura haar reis vanuit geboorteland Sierra Leone naar Nederland deelt met het publiek. Een zinderende en muzikale solo waarin West-Afrikaanse en West-Europese kunstvormen en opvattingen tegen elkaar aan schuren.  

 • The Last Poet

  TONEELSCHUUR PRODUCTIES / NITA KERSTEN
  wo 3 apr

  Voor The Last Poet laat regisseur Nita Kersten zich inspireren door The Last Poets, een collectief van dichters uit de tijd van de civil rights movement in de VS en het boek De laatste dichters dat Christine Otten over hen schreef. Met hun vlijm­scherpe, acti­vis­ti­sche gedichten ondersteund door percussie, hebben zij het dich­ter­schap geher­de­fi­ni­eerd. De invloed van hun werk op de hiphop­cul­tuur en spoken word is wereldwijd nog altijd terug te horen maar wordt vaak vergeten. 

 • Meer dan duizend woorden

  HET ZUIDELIJK TONEEL / RASHIF EL KAOUI EN AHMET POLAT
  wo 10 apr
  en
  do 11 apr

  Van Fijnaart, naar Fine Art: het verhaal Ahmet Polat, een prijswinnende fotograaf en filmmaker. Geïnspireerd door zijn moeders woorden: “Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij”, verliet hij op 17-jarige leeftijd zijn Brabantse geboortedorp Fijnaart. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, alles ving hij met zijn camera, gedreven door een passie voor het vastleggen van de ziel van de mens. Als hem wordt gevraagd waar hij geboren is zegt hij altijd: “I was born in Fine Art”.

 • MOMO Festival 2024

  Motel Mozaïque
  do 18 apr
  -
  za 20 apr

  De 22e editie van MOMO Festival vindt plaats op 18, 19 en 20 april 2024. Ontdek de tofste nieuwe muziek, performance en kunst op de vetste locaties en verstopte plekken van Rotterdam. De kaartverkoop is in volle gang!

 • Testament van een journalist

  Action Zoo Humain
  di 14 mei

  Omdat  ik hier sta namens de journalistiek 

  namens het geschreven woord 

  namens de gehele mensheid  

  omdat jullie net zo leugenachtig zijn als ik 

  omdat jullie net zo overmoedig zijn als ik  

  omdat ik vanavond alles over de balk smijt 

 • Great Apes of the West Coast

  Princess Isatu Hassan Bangura / NTGent (BE)
  za 17 feb

  Princess Isatu Hassan Bangura (25) studeerde af als performancekunstenares aan de Toneelacademie Maastricht. In het seizoen 2021-2022 maakte ze haar debuut op het grote podium van NTGent in de cast van Grief and beauty van artistiek leider Milo Rau.

 • C A R C A Ç A

  Marco da Silva Ferreira (PT)
  wo 14 feb
 • Superposition

  Toneelschuur producties / Vanja Rukavina
  do 21 dec
  en
  vr 22 dec

  Een internationaal topteam van Nederlandse en Japanse wiskundigen is dicht bij het ontdekken van een formule die cultuurverschillen verklaart. Hun clashes en misverstanden laten zien hoe nodig hun model is.

 • Prima Facie

  Internationaal Theater Amsterdam / Eline Arbo
  vr 15 dec

  Tessa is een meedogenloze strafrechtadvocaat, gespecialiseerd in zedendelicten. Ze heeft zich losgemaakt van haar arbeidersmilieu; nu wordt ze omgeven door oud geld en de geprivilegieerde elite

 • De plantage van onze voorouders

  Orkater / Geert Lageveen
  zo 3 dec

  In de bekroonde VPRO-podcast De plantage van onze voorouders vertelt Peggy Bouva over haar zoektocht naar de namen en verhalen van haar voorouders. 

van 2