Tips van Bart

Over Bart
Naast het programmeren van voorstellingen uit het reguliere aanbod is Bart ook verantwoordelijk voor de programmering van festival Feeling Curious? en de performance-programmering van MoMo Festival.

9 & 10 december 2023
Freaky Friday Face Off
De Warme Winkel

De Warme Winkel blijft een van de eigenzinnigste theatercollectieven van Nederland. Na een uitstapje naar Duitsland met Der Bus nach Dachau (wat ze een nominatie voor het prestigieuze Theatertreffen in Berlijn opleverde) gaan ze gelukkig de grote zalen in Nederland weer bestormen.

Freaky Friday Face Off wordt een oefening om jezelf in de ander verplaatsen. Niet alleen figuurlijk maar vooral ook letterlijk. De ultieme vorm om je in te leven in de ander? Of toch een ongevoelige manier en toe-eigening van het verhaal van de ander? De Warme Winkel zal ongetwijfeld de grenzen opzoeken van dit beladen onderwerp en het aanvliegen met een gezonde dosis humor en ironie.

 

14 februari 2024
C A R C A Ç A
Marco da Silva Ferreira

Marco da Silva Ferreira (1986) is een veelzijdig choreograaf en staat bekend om het mengen van verschillende vormen en dansstijlen. In 2015 werd hij in zijn thuisland Portugal uitgeroepen tot beste jonge maker. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en heeft Da Silva Ferreira zich bewezen als choreograaf en wordt zijn werk gepresenteerd door heel Europa.

In C A R C A Ç A vertrekt da Silva Ferreira vanuit Europese volksdansen en het complexe voetenwerk dat daar vaak in voorkomt. Deze bewegingen mixt hij met hedendaagse dansstijlen zoals vogue house, hardstyle en Kuduro. Dit resulteert in een explosieve voorstelling over individuele identiteit en gemeenschapsvorming.

 

17 februari 2024
Great Apes of the West Coast
Princess Isatu Hassan Bangura / NTGent

Princess Isatu Hassan Bangura (1996) is een veelbelovend performancekunstenaar. Ze combineert verschillende disciplines in haar werk, zoekt grenzen op en is niet terughoudend in het uitdagen van haar publiek. Ze was onder andere te zien in Grief & Beauty van Milo Rau/NTGent en maakte meerdere solo’s.

Great Apes of the West Coast is haar eerste eigen voorstelling onder de vleugels van NTGent. Een persoonlijke voorstelling waarin Bangura haar reis vanuit geboorteland Sierra Leone naar Nederland deelt met het publiek. Een zinderende en muzikale solo waarin West-Afrikaanse en West-Europese kunstvormen en opvattingen tegen elkaar aan schuren.  

van 2