#10voor10 #ikbendoorjou #uitdelockdown

Uit de lockdown
Toegegeven, er is veel aan de hand in de wereld. Van pandemie naar storm naar oorlog, het is bijna niet meer bij te houden. Wij waren uitbundig blij dat we eindelijk weer open mogen zonder coronabeperkingen, maar de ontwikkelingen van de laatste dagen doen het sentiment veranderen naar dankbaarheid. We kunnen open, we mogen open, en we blijven zolang het mag en kan voorstellingen tonen waarin we reflecteren op de wereld om ons heen. Niet ondanks wat er allemaal gebeurt, maar juist vanwege wat er allemaal gebeurt. Omdat we geloven in de kracht van theater.

10voor10
Daarom nodigen we je van harte uit om de komende tien dagen groot in te slaan. Wij hebben een lange lijst van voorstellingen geselecteerd waar we van achter ons mondkapje lang naar uit hebben gekeken, en om met je te vieren dat we weer mogen zijn al die voorstellingen tien dagen lang voor een tientje te boeken. Kom dit weekend al naar Beren of Cliënt e. Busken, of kies een van de tientallen andere voorstellingen. Vandaag op dag 1 gaan we om 14:00 uur van start. Op dag 10; zondag 6 maart om 14:00 is de actie weer voorbij.

* Deze actie geldt van vrijdag 25 februari 14.00uur tot zondag 6 maart 14.00 uur. Daarna hanteren we weer onze standaard ticketprijzen. Let op: jongeren t/m 30 jaar mogen (bijna) altijd voor 10 euro naar Theater Rotterdam. 

Alles voor een tientje

Alle onderstaande voorstellingen koop je 10 dagen lang voor 10 euro.

Let op, er zijn twee pagina's met voorstellingen. Onderaan de eerste lijst kun je doorklikken naar pagina twee. 

 • Kishan

  Shailesh Bahoran
  De Dansweek 2022:
  vr 10 jun
  -
  za 11 jun

  In deze voorstelling onderzoekt choreograaf Shailesh Bahoran de verhouding tussen hem, zijn zoontje Kishan en de buitenwereld. Kishan is 8 jaar, non-verbaal en heeft een ingrijpende autismespectrumstoornis (DSM-5 niveau 3).

 • Nothing Left

  Tabea Martin
  De Dansweek 2022:
  wo 8 jun

  Nothing Left gaat over de dood van een ander, van anderen. De dood is even universeel als geboorte en toch is het een veel gevoeliger en verborgen onderwerp. 

 • Red

  NTGent
  wo 11 mei

  Red is het laatste deel van het drieluik over het verdriet van België. Daarin staan de terroristische aanslagen centraal in Brussel, de stad waar de meeste IS-terroristen gerekruteerd werden. 

 • Eindspel

  Theater Rotterdam: Erik Whien
  di 10 mei
  -
  zo 5 jun

  De bejubelde voorstelling Eindspel is in mei en juni 2022 opnieuw in de theaters te zien. Deze klassieker van Samuel Beckett in regie van Erik Whien werd in 2020 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Erik Whien werkt nu met een deels nieuwe cast: naast Hans Croiset en Elsje de Wijn schitteren acteurs Eelco Smits en Gerardjan Rijnders. Voor Hans Croiset is het zijn allerlaatste rol op toneel. Na een carrière van bijna 70 jaar neemt hij afscheid.

 • De Brieven van Mia | 9+

  George & Eran Producties i.s.m. Rose Stories
  zo 1 mei

  De Brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit twee verschillende werelden. Het is een verhaal waarin heden en verleden elkaar ontmoeten. Een verhaal over hoop en troost, over liefde en haat, over een nieuw begin na een pijnlijk geschiedenis. 

   

 • URLAND doet Openbaringen

  Theater Rotterdam: URLAND
  do 28 apr
  -
  za 30 apr

  Performancecollectief URLAND stort zich in deze rafelige kelderperformance op de aankondiging van de Eindtijd uit de Bijbel

 • Leedvermaak trilogie

  Het Nationale Theater
  zo 17 apr
  en
  ma 18 apr

  In haar beroemde trilogie – Leedvermaak, Rijgdraad, Simon – schetst Judith Herzberg met veel gevoel voor humor een portret van een familie in Amsterdam tussen begin jaren zeventig en de eeuwwisseling. Regisseur Eric de Vroedt, veertien topacteurs en zes musici tekenen voor een fantastische theateravond.

 • Songs for no one

  Nastaran Razawi Khorasani
  do 15 sep

  Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. Nastaran won met deze voorstelling de BNG Bank Theaterprijs 2021 voor de beste voorstelling van het seizoen van theatermakers onder de 35 jaar.

 • A Clockwork Orange

  Tall Tales Company
  do 7 apr

  Circus hoeft niet te voldoen aan de formule onbezorgde vrolijkheid + kunstjes. Een circusvoorstelling kan best uitgaan van een literair meesterwerk. Of een cultfilm. Dat laat de Rotterdamse Tall Tales Company zien.

van 4