Testament van een journalist

Action Zoo Humain
di 14 mei 20:15
Als symbool van een generatie neemt journalist Hugo Camps afscheid en opent hij zijn testament

Omdat  ik hier sta namens de journalistiek 

namens het geschreven woord 

namens de gehele mensheid  

omdat jullie net zo leugenachtig zijn als ik 

omdat jullie net zo overmoedig zijn als ik  

omdat ik vanavond alles over de balk smijt 

In een tijdperk waarin niemand nog echt begrijpt hoe onze systemen werken en sommigen wellicht  mensenrechten inruilen voor een Ipad of abonnement op de Flair, laten we ons steeds meer leiden door roddels, perceptie en buikgevoel. Nooit eerder was er zo'n kakofonie aan informatie: iedereen journalist. Is dit het einde van de journalistiek?  

In Testament van een Journalist nodigt Action Zoo Humain het publiek uit voor een feestelijk laatste avondmaal. Aan het hoofd van de tafel zit geliefd, gevreesd en beschimpt journalist Hugo Camps. Als symbool van een hele generatie journalisten neemt hij afscheid en opent hij zijn testament. Nog eenmaal blikt hij terug en deelt hij zijn profetieën met zijn volgelingen, zijn verraders en de zwijgende menigte. 

Schuif mee aan tafel, drink de wijn en breek het brood. Lucht gerust uw hart en moge kome wat komt. Amen.

Deze voorstelling werd gemaakt in samenwerking met recent overleden journalist en columnist Hugo Camps. Omdat Testament van een Journalist aan urgentie blijft winnen: nieuws vs. fake news, jonge vs. oude generatie, journalistiek vs. politiek, blijven we mede op aandringen van Hugo deze productie spelen.

Artikel: Belgische schrijver en columnist Hugo Camps (79) overleden.

Team

Productie Action Zoo Humain Regie Chokri Ben Chikha Tekst Hugo Camps, Erik-Ward Geerlings Dramaturgie Sietske de Vries Choreografie Laura Neyskens Scenografie Luc Goedertier Muziek Maxime Lenssens, Luiz Marquez  Kostuum Marij De Brabandere Beeld Kurt Van der Elst Video Messervideo Technische Coördinatie Arthur De Vuyst Licht & Geluid Lars Morren, Niels Verougstraete met Bert Luppes in de rol van Hugo Camps, Luiz Marquez, Maxime Waladi, Manou Selhorst In samenwerking met NTGent Coproductie Perpodium Met steun van de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest Met dank aan Historische Huizen Gent, Danspunt, CC Westrand, Futurn (bedrijvenpark Westgate), Van Steenbrugge Advocaten, Sirine Jendoubi, Oya Ben Chikha