foto Arie Kers

Studio Erasmus

Erasmus Universiteit
wo 8 feb - di 6 jun
Talkshow Studio Erasmus met oa. Harry Geerlings, Inge Merkelbach en Jos de Mul

Studio Erasmus is de talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 6 juni 2023 zijn we er weer met een nieuwe editie! Met op het programma Harry Geerlings over de moeizame energietransitie in de haven, Inge Merkelbach over de nieuwe snelheidslimiet in Rotterdam, Michelle Broekhuizen over het Placentalab en Jos de Mul over technologie en filosofie. 

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met deze editie op het programma:

  • De Rotterdamse haven is afhankelijk van energie en presenteert al jarenlang financieel-economisch uitermate goed. Toch verloopt de energietransitie zeer moeizaam. Hoe kan dit? Welke concrete stappen moet de haven maken om haar toekomst veilig te stellen? Minicollege door Harry Geerlings.
  • Gaat de Rotterdamse weggebruiker zich eigenlijk wel houden aan de nieuwe snelheidslimiet van 30 km per uur? Inge Merkelbach deed onderzoek naar het gedrag van de Rotterdamse automobilist en wat ervoor nodig is om de grote verkeersaders in de stad minder aantrekkelijk te maken om hard te rijden.
  • Moederkoek, ‘wegwerporgaan’ of schat van informatie? Michelle Broekhuizen (Erasmus MC) onderzocht voor haar promotie honderden placenta’s in het Placentalab op stofjes die ziektes in moeder én kind kunnen voorspellen.
  • Jos de Mul over technologie en filosofie.
  • Met muziek van Marieke en Ramon.

 

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

Dinsdag 6 juni 2023 | 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur) | Theater Rotterdam, Schouwburg (Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam) | Toegang gratis, reserveren sterk aanbevolen.

 

 

foto Arie Kers