I'd Rather Die

Productiehuis Theater Rotterdam: Zarah Bracht
Feeling Curious?
di 3 okt - do 23 nov
Een krachtige, beeldende en fysieke theatervoorstelling over vrouwelijk verzet, desnoods tegen jezelf.

Je hebt een keuze: geef je je over aan de ander of kies je voor jezelf? En wat als die laatste betekent dat je een afgrond in moet springen? Wat als je zo gewend bent om je aan te passen dat een keuze voor jezelf het meeste pijn doet? I’d rather die onderzoekt wat er gebeurt wanneer vrouwen losbreken van verwachtingspatronen en wat ze ervoor nodig hebben. 

Geïnspireerd door de bekende eindscène uit de cultfilm Thelma & Louise, bespiegelt Zarah Bracht in deze gewelddadige, groteske en krachtige voorstelling op verzet dat tot in het extreme wordt doorgevoerd. “De twee vriendinnen, Thelma en Louise, komen klem te zitten tussen de afgrond en politie agenten. Ze besluiten zich niet over te leveren maar door te gaan, en ze rijden met volle overgave de afgrond in: een absoluut verzet tegen een systeem dat niet voor hen ontworpen is.”

Haar eerdere voorstelling Children of Happyland (2021) toonde hoe vermijding en zucht naar harmonie leiden tot een ondraaglijke staat van geweld tegen jezelf. I’d rather die borduurt voort op dit onderzoek en focust op verzet en confrontatie. Hoe steek je een middelvinger naar het systeem op? En is dat wel genoeg? Welke kracht schuilt er in het delen van geweldsfantasieën tegen het patriarchaat? 

Na Wholesale Destruction, Being wrong and how to admit it (BNG Theaterprijs 2021 nominatie) en Children of Happyland, is I’d rather die de vierde voorstelling van regisseur Zarah Bracht onder de vleugels van Productiehuis Theater Rotterdam.

Wil je meer weten over Zarah Bracht? Klik hier

I'd Rather Die is a part of Feeling Curious? find out more about the festival here

"Mijn werk daagt je uit om contact te maken met je eigen associaties, intuïtie en emotionele binnenwereld."

Zarah Bracht

Team

concept en regie Zarah Bracht performance Merel Severs, Ruth Borg, Merette van Hijfte kostuumontwerp  Carly Everaert video en lichtontwerp Hendrik Walther decorontwerp Jette Vogel regieassistent Flora Nacer campagnebeeld Rosa Quist styling campagnebeeld Rose de Haan productie Productiehuis Theater  Rotterdam